Müziği seviyordu, eski plaklara, kasetlere meraklıydı. Ve zaman içinde, kendisini müzik dünyasının tam ortasında buldu. Şimdi, Hürriyet Meydanı’nda, Velipaşa Hanı’nın karşısında müzik evi işletiyor, gecelere, şenliklere, düğünlere müzik organizasyonları yapıyor.

Star Müzik Sahibi Halil Bayrak’tan söz ediyoruz. Çorum’da, bu sektörün tanınmış isimlerinden biri. Yaklaşık 35 yıldır bu sektörün içinde. İşyeri ise 20 yıla yakın süredir aynı yerde hizmet veriyor. Antika plak koleksiyonuna sahip olan Halil Bayrak, müziğin geçmişten bu güne gösterdiği gelişim ve değişimin de en yakın tanığı.

Dijital teknolojinin müzik dünyasında büyük değişimlere yol açtığını belirten Halil Bayrak, “Ancak, plakların, kasetlerin nostaljik bir değeri var. Müzik severlerin duygu dünyalarında ayrı bir yeri var. Elbette, müziğimiz çeşitleniyor, zenginleşiyor. Bizler de bu değişime ayak uydurmanın çabasındayız. Müzik organizasyonlarında ise, pandemi sürecinde belirli bir duraksama yaşansa da, Çorum’un yanısıra, tüm bölgede iddiamızı koruyoruz” diye konuşuyor. (Haber Merkezi)
 

Editör: TE Bilisim