Olay, merkeze bağlı Kazıklıkaya köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kazıklıkaya köyünde yaşayan Elvan Metin, ev yapmak için temel kazdırmaya başladı. Metin, çalışmalar sırasında iş makinesine büyük bir taş parçası takılınca çalışmayı durdurdu. Küreklerle taş parçasının etrafını açan Metin, bunun bir lahde ait olduğunu görünce jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri ve Müze Müdürlüğü’nden uzmanlar köye gitti. Yapılan inceleme sonrası, toprak içine kazılan bir çukur içine konularak üzeri toprakla kapatılmış bir lahit ortaya çıkarıldığı belirtildi.
Anadolu’da Roma İmparatorluk Dönemi girlandlı, sütunlu ve firizli lahitlere öykünülerek yapılmış olduğu anlaşılan, ön yüzünde üç adet sütun arasında iki ayrı girland içinde iki adet Gorgo (medusa) başı işlenmiş olan lahidi bulan kepçe operatörü sahibi Satılmış Keltepe, ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını söyledi.
Kazıklıkaya köyünde yaşayan Elvan Metin adlı vatandaşın kendilerine gelerek ev yeri kazacağını söylediğini belirten Keltepe, "Kentsel dönüşümden ruhsat çıkardığını, evinin yıkım kararını bize göstererek çalışma yapılmasını istedi. Geçtiğimiz Cuma günü sabah saatlerinde başladık, akşam saat 17.00 gibi mezarın kapağına denk geldik. Akşam olduğu için kazıyı bırakarak jandarmaya bilgi verdik. Jandarma müze yetkililerine bilgi verdi. Müze yetkilileri ile birlikte lahit çıkarılarak yetkililere teslim edildi. Böyle bir olay ilk defa başımıza geliyor. Daha önce böyle bir şey görmedik. Müzeye yeni bir eser kazandırmak güzel bir heyecan" dedi.




Editör: TE Bilisim