Yılda 100 bin çocuğun ziyaret ettiği Rahmi Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici Müzebüs, Org. Ahmet Çörekçi Yatılı Bölge Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Zekai Özkan Yalçın’ın daveti Osmancık ilçesine geldi.
Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba gibileri bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar öğretmenlerin istekleri ile Milli Eğitim Müdürlüklerince belirleniyor.
Müzebüs’ün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını dile getiren Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Uzmanı Rafet Özgün Gök, "Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar" şeklinde konuştu.
Rahmi Koç Gezici Müze Eğitim Uzmanı Gök, Org. Ahmet Çörekçi YBO Teknoloji Tasarım Sınıfında tarihe ışık tutan eserleri sergileyerek öğrencilere fen ve teknoloji ile sosyal bilgiler derslerine yardımcı olmak amacıyla bilgiler verdi. Tarihi eserleri ve objeleri sergilenerek ve akıllı tahtada sunum eşliğinde eserler öğrencilere anlatıldı. Öğrenciler, sergiyi büyük bir ilgiyle karşıladılar.
Org. Ahmet Çörekçi YBO Teknoloji Tasarım Öğretmeni Zekai Özkan Yalçın, Rahmi Koç Müzesi yetkililerine teşekkür etti.
Yarın Yaylabaşı Köyü Ortaokulunda sunum yapacak müzebüs, 5 Kasım’da Kargı Cumhuriyet YBO, 6 Kasım’da il merkezinde TEGV Ortaokulu’nda sunum yaparak Çorum turunu tamamlayacak.
(İHA)
Editör: TE Bilisim