Kurban Bayramı nedeniyle parti binasında düzenlenen bayramlaşmada konuşan Külcü, 7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan tablo karşısında bir hüzün yaşadıklarını söyledi. Külcü, “İnanan insanlar olarak hep şunu söyledik, olanda bir hayır vardır. Allah’ın takdirini, milletin iradesini sorgulayacak bir değerlendirmelere girecek insanlar değiliz. Böyle düşünmek hamlıktır millete karşı da çok büyük bir saygısızlıktır. Yola çıktığımız günden bugüne hep bizim yol arkadaşımız millet dedik. Ve hep Allah’a milletimizden ayırma diye dua ettik” dedi.
Türkiye’ye geçmişte yaşadığı sıkıntıları tekrar yaşatmak için bütün şer odaklarının harekete geçtiğini vurgulayan Başkan Külcü, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığının altını çizdi. Artık ülkenin önüne koyduğu her hedefi gerçekleştirebilecek bir iradeye kavuştuğunu kaydeden Başkan Külcü, bu iradenin temsilcisinin de AK Parti kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.
Yapılan hataların dünde kaldığını anlatan Başkan Külcü, “Eksiğimiz, kusurumuz, günahımız neyse dünde kaldı. Eksiklik varsa, yanlışlık varsa nefislerimizdendir. Başarı varsa destek varsa halktandır ve haktandır. Dün yapmadığımız yanlış yaptığımız şeyler neyse onları konuşacağız. 1 Kasım’a giderken onları yapmadan milletin huzuruna çıkacağız. Bu bayram evlere ateş düşüren anaları evlatsız bırakanlar onların işbirliklerinin köküne kibrit suyu dökme günüdür” şeklinde konuştu.
Son günlerdeki milli ve yerli milletvekili tartışmalarına da değinen Başkan Külcü, “Cumhurbaşkanımız ‘550 yerli ve milli milletvekili istiyorum’ dedi. Hemen çıktılar ırk, din tartışmaları ve bir tarafa çektiler. Yerli olmak ve milli olmak bir ırk meselesi, din meselesi değil zihniyet meselesidir. Filistin’deki yavrunun ölümünden dertleniyorsanız, Bosna’daki insanların derdini kendi derdiniz biliyorsanız yerli ve milli olmak tam olarak budur. Hepimizin boynumuzun borcu görevi budur” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim