6-8 Mart tarihleri arasında Amasya Terziköy Fimar Termal Otel’de düzenlenen seminer Psikolojik Stratejistler Sevda Güler ve Veli Soysal tarafından verildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Zeki Gül, Alper Zahir ve Turhan Candan ile müdürlerin de eşleriyle birlikte ¬tam kadro katıldığı seminerin açılış konuşmasını Başkan Külcü yaptı.
Çorum Belediyesi’nin gelinen noktada 5 ya da 10 yıl öncesinin belediyesi ile kıyaslanamayacak kadar yenilendiğini ve güçlendiğini belirten Külcü, yaptıkları çalışmalarla emsal belediyelerin çok önünde yer aldıklarını söyledi. Yakalanan başarının başkan yardımcıları, müdürler, memur ve işçi personeli ile hep birlikte elde edildiğinin altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Biz bunları her kademedeki arkadaşımızla beraber başardık. En çok yük, en çok sorumluluk elbette müdürlerimizin oldu, bunu da biliyoruz. Önceki dönemlere göre belki daha çok çalıştık, belki daha çok yorulduk. Birçok zaman riskli kararlar aldık, riskli imzalar attık. Ama hepsinin de sonunda kazananı Çorum oldu, belediyemiz oldu. Belediyemiz bugün birçok noktada kendisiyle ya da büyükşehir belediyeleri yarışacak bir hizmet kalitesine sahip” dedi.
Personel yapısındaki değişim ve bütçe performansının hizmet kalitesini yükselten en önemli iki temel faktör olarak ortaya koyan Külcü, “ Artık proje üreten ve yöneten bir belediyeyiz. Ortaya koyduğumuz performansla siz şu dönemde sadece yollar, binalar, parklar yapmıyorsunuz. Aynı zamanda bir döneme de mühür vuruyorsunuz. Şehrin her tarafı hamdolsun eserlerimizle donanıyor.” dedi.

MAKAMLAR, BİZE MİLLETİN EMANETİ
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, seminer öncesi yaptığı konuşmada makamların, milletin kendilerine verdiği bir emanet olduğunu, bu hususun çok iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Yük olan değil, yük alan olmaları gerektiğini söyleyen Başkan Külcü, “İşimize böyle baktığımızda, işimizi böyle sahiplendiğimizde çalışmaktan daha büyük keyif alırız.
Şehre karşı da ekip arkadaşlarımıza karşı da böyle bir sorumluluğumuz var. Her birimiz hem kendi işimizde hem arkadaşlarımızın işinde böyle davrandığımızda içinde bulunduğumuz yapıya yük olan değil, yük alan bir yönetici oluruz. Biz bir bütünün parçalarıyız. Bu parçalar hem şekilleri hem de renkleri ile doğru yerleştirdiğinizde uyumlu ve güzel bir görüntü ortaya çıkıyor” dedi.






(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim