Camilerin temizlik çalışmaları hakkında dün Ulucami’de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Başkan Külcü, yeni düzenlenen mevzuat sayesinde Belediyeler’e cami yapımı konusunda yetki verildiğini anımsattı.
Bu kapsamda 7 farklı noktaya mahalle mescidi plânlandığını belirten Külcü, talep gelmesi hâlinde bu mescitlerin hayırseverlerle işbirliği içerisinde yapılabileceğini söyledi.
Başkan Külcü konuya ilişkin yaptığı açıklamada Bağcılar Caddesi, Bişkek Caddesi, Çiftlik Mezarlığı yanı, Dr. İlhan Gürel Caddesi, Gülabibey Mahallesi, Pazartesi Pazarı yanı ve Silimkent’e düşünülen mescitler için katkı sağlamak isteyen yurttaşların Belediye ile irtibata geçmelerini istedi.
Bu yönde daha önce de çağrıda bulunmalarına rağmen mescitlerin ortak inşası için henüz herhangi bir talebin kendilerine ulaşmadığını vurgulayan Külcü, “Buradan sevgili Çorum halkına bir kez daha seslenmek istiyorum. Belediye olarak söz konusu mahalle mescitlerimizi kendi bütçe imkânlarımızla gayet kolaylıkla yapabiliriz. Ancak biz bu işi; hayır yapmak isteyen, bu mescitlerde katkısının bulunmasını arzu eden hemşerilerimizle beraber götürmek arzusundayız. Mahalle mescitlerinin yapımı için niyeti olan hemşerilerimiz bizimle irtibata geçebilirler. Talep gelmesi hâlinde bu mescitlerimizi hayır sahipleriyle beraber, talep gelmemesi durumunda ise Belediye bütçesi ile kendimiz yapacağız.” diye konuştu.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim