Seçim beyannamesinde yer alan tüm projeleri titizlikle takip ettiklerini ifade eden Külcü, geçtiğimiz dönemde seçim beyannamesinde yer alan Buhara Kültür Merkezi’ni de tamamladıklarını ifade etti.
6 yıldır eser siyaseti, hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayan Külcü, “Şehrin her köşe başında bir eser bulunuyor. Siyasal polemiklerin, boş nutukların peşine hiç takılmadık. Çok doğru bir davranış sergilediğimizi bir kez daha gördük. 6 yılın sonuna geldiğimizde son yapılan ankette oy onarımızın 2014 seçimlerine göre arttığını görüyoruz. Yüzde 20’lik bir kesim ise ‘oy vermem ama hizmetlerini beğeniyorum’ diyor. 14 mahalleden 14’ü de bizim için önemli. 243 bin hemşehrimizden hangi partiden, hangi inançtan, hangi dünya görüşünden olduğuna bakmaksızın her biri saygıya ve hizmete layıktır. Bunun da gereğini yapıyoruz” dedi.
İkinci dönemlerinde de yeni proje ve eserleri Çorum’a kazandırmaya devam ettiklerini belirten Külcü, “Oto Galericiler Sitesi, Traktörcüler Sitesi, Kamyoncular Garajı, Yeni Hal, Otogar, Nikâh Sarayı ve birçok önemli eseri Çorum’a kazandırdık. Burada aslında şehri derleyip toparlıyoruz. Eserlerin bir kısmıyla da şehre mimari olarak kimlik kazandırıyoruz. Yaptığımız her iş için yüreğimizi ortaya koyarak netice aldık.
Yaptığımız yatırımlarla şehrin hayallerini zorluyoruz. Kendimizi ve belediyemizi belli sınırlar içine hapsetmedik. Hızlı bir değişimin yaşandığı dönemimizde Çorum’u önde koşan illerden biri yapmanın derdindeyiz. Yaptığımız hizmetleri, kamuoyunda konuşulan işler üzerinde değil, bunlara ilave olarak AK Parti Belediyecilik vizyonuyla zenginleştiriyoruz. Önden gitmeye çalışıyoruz.
Bu şehrin ve şehirde yaşayan küçük-büyük herkesin üzerimizde hakkı olduğuna inanıyoruz.
Yaptığımız işlerin şehirde yarattığı heyecanı fark ediyoruz. Bu da bizim motivasyonumuzu güçlendiriyor” şeklinde konuştu.
“Bir yandan şehir imar ederken, öbür yandan gönülleri abad ediyoruz” diyen Külcü, sosyal yardımlarla, gençlik ve kadın kültür merkezleriyle, Engelli Eğitim Merkezi’yle, Rehabilitasyon Merkezi’yle ve Buhara Kültür Merkezi’yle sosyal belediyecilik alanında çığır açtıklarını dile getirdi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim