'Yeşilırmak Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi' kapanış toplantısında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye'nin son 13 yıllık döneminde büyük değişim ve dönüşüm yaşandığını dile getirdi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın çalışmalarını yakından ve büyük bir ilgiyle takip ettiklerini kaydeden Külcü, Çorum’un söz konusu çalışmalardan payını yeterince aldığını söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın doğru alanlarda doğru adımlar attığını belirten Külcü, “Türkiye'de son 12­13 yılda büyük değişim ve dönüşüm yaşandı. Bunlar içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu işin lokomotifi olan bakanlıklardan birisidir.
Ülkenin dört bir köşesinde barajlar ve HES’ler yapıldı. Halkımız tüm bu yatırımların farkında. Eskiden ‘Su akar, Türk bakar’ derlerdi. Boşa akan suların dönemi düşünüldüğünde bizim için üzülecek bir durum ortaya çıkıyor. Zaman zaman yapılan barajlara ve HES’lere muhalefet edildiğini görüyoruz. Bunlarla moralinizi bozmayın” dedi.
Çorum’da yapımı devam eden sulama projelerine verdiği desteklerden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı hemşerimiz Lütfi Akça'ya teşekkür eden Belediye Başkanı Külcü, projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese de teşekkürlerini iletti.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim