Fiziki tedbirlerin yanı sıra, çocukların ve gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, ÇOGEP kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bilinçli Gençlik Huzurlu Gelecek” projesinin 8 faaliyetinden birisi olan “Mutlu Çocuklar” faaliyeti çerçevesinde; il merkezinde bulunan 7 anaokulu ziyaret edilerek 740 öğrenciye, eğlendirici animasyonlar ve küçük skeçler şeklinde tiyatro sunumu yapıldı. Çocukların kişisel gelişimlerine pozitif katkı sağlamaya, çevreden gelebilecek tehlikelere karşı alabilecekleri önlemler ile ilgili bilgilendirmeye ve trafik bilincini geliştirerek, farkındalık oluşturmaya yönelik eğitici çalışmalar gerçekleştirildi.
Program sonunda, çocuklara Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan boyama kitabı verilerek çeşitli ikramlarda bulunuldu.

“Tarihe Yolculuk” faaliyeti
İl Emniyet Müdürlüğü, 15 Ekim 2015 tarihinden itibaren gençlerle birlikte sinemaya gitme ve tüm ilçelerden seçilecek öğrencilerin il merkezinde gezdirilmesi gibi programların yanı sıra, Çanakkale ve Nevşehir gezilerinin de yer aldığı “Tarihe Yolculuk” faaliyeti ile devam edeceğini belirtti.
Editör: TE Bilisim