Çorum Gazeteciler Cemiyeti’nin 16 yıl başkanlığını yapmış olan ve meslekte 46. yılını yaşayan duayen gazeteci, Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’ın kardeşi, ÇORUM HABER’in eski Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yolyapar, aramızdan ayrılışının 1. yıldönümü nedeniyle 12 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 13.30’da Ulumezar’daki kabri başında anılacak.
Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenecek anma törenine, tüm dostlarının, sevenlerinin ve meslektaşlarının katılmaları bekleniyor.
Çorum yerel basınının emektarlarından ve saygın isimlerinden Mustafa Yolyapar, Nisan 2012’de Ankara’da boyun damarı ameliyatı geçirmiş, ameliyat sonrası pıhtı atma hadisesi sonucu kısmi felç geçirmişti. Özel Medicana Hastanesi’nde bir ay tedavi gören Mustafa Yolyapar’ın tedavisi daha sonra Çorum’da devam etmişti.
El ve ayaklarını büyük ölçüde kullanabilir hale gelen Mustafa Yolyapar’ın sağlığı her geçen gün iyiye gitmekte iken, 12 Ekim 2014 Pazar günü saat 14.15 sıralarında evinde geçirdiği emboliye bağlı olduğu saptanan kalp damarındaki tıkanma sonucu 48 yaşında hayatını kaybetmişti.
Mustafa Yolyapar’ın cenazesi, 13 Ekim 2014 Pazartesi günü Ulucami’de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Ulumezar’da babası Kemal, annesi Suade ve ağabeyi Ahmet Yolyapar’ın yanına defnedilmişti.
Cenaze törenine, Vali Ahmet Kara, Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı ve Tufan Köse, Çorum eski Valileri Mustafa Yıldırım ve Hüseyin Poroy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan başta olmak üzere kalabalık bir cemaat katılmıştı.
Editör: TE Bilisim