“Gelecek bin yılda da buradayız” sloganıyla Atatürk Şehir Stadyumu’nda düzenlenen halk konserine Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, MHP Sungurlu İlçe Başkanı Adnan Barak, 21. Dönem MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“BİRLİĞİMİZ
BOZULMASIN”
Konser öncesi vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, “26 Ağustos Malazgirt Savaşı Türkün Başbuğ Alparslan ile Anadolu'ya girişi, 30 Ağustos Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu ve en eski belediyelerden biri olan 1866 yılında kurulan Sungurlu Belediyesi'nin kuruluşunun 150. yılı. Sungurlu'nun birlik ve beraberliğini göstermek için bu üçünü birleştirdik. Her zaman şunu söyledik. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. 15 Temmuz'da Türkiye darbe teşebbüsünü bastırarak birlik ve beraberliğini bir kez daha gösterdi. Sungurlulu vatandaşımız Akif Kapaklı'nın aralarında bulunduğu 250 kişi bu vatan için, bu bayrak için kendilerini feda ettiler. Bu şunu gösteriyor. Türk milleti ile uğraşmayacaksın. Eğer ki Türk milleti ile uğraşırsan 7'den 77'sine işte böyle dünyaya kafayı tutar. Ne Amerika'sının gücü yetti, ne dış güçlerin ne de terör belasının” dedi.
“TEK GAYEMİZ
HALKA HİZMET”
30 Mart'ta bizlere güvendiniz. Biz de Cenabı Allah'tan şahsıma ve sizlere hayırsız olacaksa nasip etmesin ama hayırlı olacaksa da önümüzden bütün engelleri kaldırsın diye dua ettik diyen Başkan Şahiner, “Bugün 2. yılımızı doldurduk. Tek gayemiz sizlere hizmet etmektir. Sizleri daha yaşanabilir bir Sungurlu çehresine kavuşturmak. Bu zamana kadar tüm Belediye başkan larımız bu gaye ile yola çıktı. Ancak biz bu çıtayı yükselteceğiz dedik. Eğer ki sizler bizlerin yanında olmasaydınız, eğer ki sizlerin duası olmasaydı biz bu başarıyı yakalayamazdık” ifadelerini kullandı.
“ÇOK DAHA GÜZEL
PROJELERİMİZ VAR”
İnşallah önümüzde daha güzel projelerimiz var diyen Başkan Şahiner, “Şuanda bulunduğumuz alan için 15 sene mücadele edildi. Ama cenabı Allah bize nasip etti. 6 ay gibi kısa bir sürede stadımız ayın 31'inde ihalesi yapılacak ve burayı da Şehir parkına katacağız. Buraya yapacağımız alanda bay ve bayan yüzme havuzları, sinema ve tiyatro salonu, gezi ve eğlence alanları bunları sizlerin hizmetine sunacağız. Sungurlu'da çamurlu alan bırakmayacağız dedik ve bir buçuk ay içerisinde 14,5 kilometre asfalt döktük. Ve önümüzde ki hafta Kömler yolu ve mahallelerimizde çalışacağız. Bizler sizler için burayız ve bundan sonra da sizlerin duasıyla her zaman sizlerin hizmetinde olacağız” dedi.
Başkan Abdulkadir Şahiner'in konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde derece yapan Sungurlu Belediyespor güreşçilerine çeşitli hediyeler verildi. Sungurlu Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösteriyle devam eden programda sırasıyla Çorum Serçeşme Semah ekibi, Ankara'dan gelen Kafkas ekibi, Semazen gösterisi ve Mehteran ekibi sahne aldı.
Gecenin sonunda ise vatan, millet ve bayrak şarkılarıyla gönüllere taht kuran, güftesi Gümüşhaneli şair Dilaver Cebeci’ye ait ‘Türkiyem’ şiirine bestesiyle can veren Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı. Yıldızdoğan sahnede yaptığı konuşmada, “30 yıldır elinde mikrofon olan birisi olarak, Allah diyen, vatan diyen, bayrak diyen birisi olarak özür diliyorum. Onlara güzel bir Türkiye bırakamadığımızdan dolayı özür diliyorum. Onlara güzel bir adalet sistemi bırakamadığımızdan dolayı özür diliyorum” diye konuştu.
Allah’tan 15 Temmuz gecesini bu millete bir daha göstermemesi dileyen Yıldızdoğan, “İnanıyorum ki bu güzide kalabalığın içerisinde ailesinde şuan asker, polis olan çok kişi var. Ama onlar asker değildi. Devletimize, Cumhuriyetimize, hükümetimize karşı girişilen bu darbe bir hainliktir, şerefsizliktir. Çünkü milli mücadelede bu millet açtı, sefildi, 7 düvele karşı mücadele verdi. Düşmanlar Polatlı’ya kadar geldi ama Ankara’ya giremedi, Meclis’e giremedi. Ama bu şerefsizler Meclis’i bomba atarak hainliklerini tescillediler” diye konuştu.
Mehter takımı, halkoyunları ekibi, semah ve semazen ekibi ile Kafkas ekibinin de gösteri yaptığı gecenin sonunda Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen ve Sungurlu Belediye Başkanı Adbulkadir Şahiner ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'a Sungurlu'yu simgeleyen çeşitli hediyeler verdi. Program havai fişek gösterilerinin ardından sona erdi.
(İHA) 
Editör: TE Bilisim