Kamu Sen İl Temsilciliği konferans salonunda yapılan genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Şaban Erci’nin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından genel kurulu yönetecek divan belirlendi. Divan Başkanlığına Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, katip üyeliklere ise Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Fatih Gök ile Türk Tarım Orman Sen Şube Başkanı Necati Gül seçildi.

Türk Diyanet Vakıf Sen Çorum Şubesi Mustafa Ünlün yaptığı konuşmada amacı çalışanlarına hizmet etmek olan Türk Diyanet Vakıf Sen’in kurulduğu günden beri yılmadan, yorulmadan, asla ve asla ilkelerinden taviz vermeden destek ve dualarla yoluna devam ettiği belirtildi. Din görevlilerinin ilgisizlikten olumsuz etkilendiğini anlatan Mustafa Ünlü, hak ve hukuk mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Kongreye katılan Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemseddin Akçan ise Diyanet camiasının sorunlarının giderek büyüdüğünü ve bunun tek çaresinin ayağa kalkarak şahlanmak olduğunu söyledi.

Kamu-Sen İl Başkanı Selim Aydın’ın Memur-Sen’e çeşitli eleştirilerde bulunduğu kongrede Ünlü başkanlığındaki yeni yönetimde “Vedat Yılmazer, Mustafa Gökmen, Tuygun Hoşnut, İlyas Dursun, Hayrettin Bektaş, Mustafa Yıldırım” yer aldı. Denetim Kurulu “Hasan Çakmak, Şaban Erci, Dursun Uygur, Hasan Çam, Yaşar Sarıkaya”dan oluşan sendikada Disiplin Kurulu’na ise “Bayram Demitaş, Ali Düğenci, Halit Aydoğmuş, İsmail Bodur ve Ercan Daylan” seçildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim