Çorum Mustafa Kemal Ortaokulu hazırladığı “HAN” isimli proje ile büyük bir başarı elde ederek ilk yüz proje arasında yer alıp Ankara’da yapılacak final sergisine davet edildi.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın genel amaçları doğrultusunda ülke resmî ve özel tüm ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler arasında teknoloji ve tasarım sürecini anlayabilen, yorumlayabilen, yönetebilen, değerlendirebilen; teknoloji ve tasarım süreçlerini hem kendisi hem de yaşadığı toplum yararına kullanabilen, yenilikçi düşünebilen öğrencilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle “BİR DÜŞÜN SEN” adlı millî ulaşım teknolojilerine yönelik tasarım yarışması düzenlendi.

Ankara Meyra Palace Hotel’de bugün ve yarın ülke genelinden 100 tasarımın tanıtılacağı finale Çorum’dan Mustafa Kemal Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Fatma Yalın Danışmanlığı’nda 7. Sınıf öğrencisi Sevda Naz Asutay’ın hazırladığı “HAN” adlı proje elemeleri geçerek ilimizi temsil etme hakkı kazandı.

Okul Müdürü Kadir Yurttutar, bu başarıdan dolayı öğretmen Fatma Yalın ile öğrencisi Sevda Naz Asutay’ı kutlayarak başarılarının devamını diledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim