Bilim fuarına Çorum İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne Murat Ocak, CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydemir, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, Hitit üniversitesi Sağlık, Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanı Hüseyin Özden, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Okul matematik öğretmeni Eray Eker Koordinatörlüğü’nde Fen Bilimleri, Türkçe, Teknoloji Tasarım, Bilişim teknolojileri öğretmenlerinin katkıları gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Halk oyunları gösterisinin ardından okul müdürü Kadir Yurttutar açış konuşması yaptı. Düzenlenen fuarların amacının; öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmak olduğunu ifade eden Yurttutar, araştırmasını sunan öğrencilerin üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacağını ifade etti. Akademik alanda sosyal, sportif ve kültürel alanda başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Kadir Yurttutar, 2. TEOG sınavlarında okul ortalamasının 9.47 puan arttığını, 8 öğrencinin soruların tamamını doğru yaparak büyük başarı elde ettiğini 800 öğrencinin de sportif faaliyet içinde bulunduğunu kaydetti.

Bilim fuarında 14 öğretmenin danışmanlığında 60 öğrencinin 2 matematik, 4 fen bilimleri, 6 teknoloji tasarım, 1 bilişim teknolojileri alanında ve 7 adet sosyal içerikli toplam 20 adet proje ve uygulamalarının yer aldığını anlatan Yurttutar, proje çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür etti.

Matematik olimpiyatlarında derece alanlara ödüllerinin verilmesi ie devam eden programda açılışın ardından projeler ziyaret edildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim