Yerel basının çok hayati bir görevi yerine getirerek halkın doğru haber almasına katkıda bulunduğunu belirten Arslan, bunun devam etmesinin yegane yolunun, ekonomik bağımsızlığın elde edilmesi olduğunu söyledi.
Mustafa Arslan, “Partilerin ve adayların, reklam kampanyalarını yürütürken, kendilerini topluma açan medya kuruluşlarına, bu borçlarını ödemeleri, hem vefa hem de faaliyetlerin sağlıklı yürütülmesi açısından bir zarurettir” dedi.
Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçim öncesinde yerel basının reklamlarla desteklenmesini istedi.
Mustafa Arslan, “Siyasiler önümüzdeki iki aylık dönemde, tanıtımlarına ilişkin reklamları bilbordlara değil, kendilerine ücretsiz haber yapan kurumlara vererek, sektörün yaşamasına katkı sağlamalı” dedi.
Yerel basının çok hayati bir görevi yerine getirerek halkın doğru haber almasına katkıda bulunduğunu belirten BİK Yönetim Kurulu Üyesi Arslan, bunun devam etmesinin yegane yolunun, ekonomik bağımsızlığın elde edilmesi olduğunu ifade ederek, ekonomik bağımsızlıklarını elde edemeyen basın kuruluşlarının, özgür ve özgün yayın yapma imkanının olmayacağını kaydetti. Arslan, şöyle konuştu:
“Önümüzde seçim süreci var. Bizler gazetelerimizde, televizyonlarımızda siyasetçinin topluma açılması imkânını tanırken, siyasetçilerimiz de tanıtım konusunda açık hava mecralarını kullanıyorlar. Haberi biz yapıyoruz, ama topluma açılma konusunda bilbordlara verilen reklamlarla kaynakların başka yerlere aktarımı söz konusu. Reklam kampanyalarını yürütürken, kendilerini topluma açan medya kuruluşlarına, bu borçlarını ödemeleri, hem vefa hem de faaliyetlerin sağlıklı yürütülmesi açısından bir zarurettir.
Siyasiler önümüzdeki iki aylık dönemde, tanıtımlarına ilişkin reklamları bilbordlara değil, kendilerine ücretsiz haber yapan kurumlara vererek, sektörün yaşamasına katkı sağlamış olur.”
Bazı kamu kurumlarında bürokratların farklı yollarla ilanların yerel gazetelerde yayınlanmasından imtina ettiğini de dile getiren Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu ilanların yayınlanma sebebi, rekabetin ve kamu yönetiminde açıklığın sağlanmasıdır. Bürokratlar bir ilanın yayınlanmasından kaçarken belki kamunun 100 bin ya da 1 milyon lira zararı gibi bir duruma yol açmış olabiliyor. 195 sayılı BİK Kanunu uygulamak veya içini boşaltmak yönünde adım atan, mevzuatı ve tebliğlerini uygulamaktan imtina eden kamu görevlileri hakkında, 'görevi ihmal' suçundan soruşturma açılması gerekir.”
Editör: TE Bilisim