Yüz yıllar önce ataları Osmanlı Ordusunda öncü birlik olup, yapılan savaşlarda Osmanlı Ordusunun en önünde düşmanla çatışırken, Milliyetçilik akımı başlatılıp, Balkanların elimizden gitmesine neden olan Sırp Milliyetçilerinin en büyük desteği ve gücü dünyanın suskunluğundan aldığını anlatan Zorlu, Birleşmiş Milletler güçlerinin Bosnalı Müslümanların elindeki tırnak makasına kadar bütün silah ve benzeri aletleri topladığını, Srebrenitsa’nın, Hollandalı Birleşmiş Milletler güçleri tarafından adeta katledilsinler diye Sırplara bırakıldığını söyledi.

Bütün bir dünyaya karşı, İNANMIŞ İKİ ADAM çıktı;

Bütün bu katliamlar yaşanırken “Allah’a yemin ederim ki biz köle olmayacağız,” sözüyle Mücahid Aliya İzzetbegoviç’in lider olarak ortaya çıktığını, Yaşanan bu zulüm karşısında bir liderin daha Necmeddin Erbakan’ın sessizliğini bozarak, dünya genelinde yardım kampanyası başlatarak topladıklarıyla bir tencere fabrikasının roket fabrikasına dönüşmesini, bu silahların Bosnalı Müslümanların eline geçmesiyle savaşın İslam’ın lehine gelişmesini sağladığını vurguladı. İbrahim Zorlu açıklamasında ; “2. Dünya Savaşı’ndan sonra yaşanan en büyük acı, Srebrenitsa insanlık tarihine kara bir leke olarak geçerken, 22. Yılında soykırım acısını Müslümanlar olarak yüreğimizde tazecik hissediyoruz. Bugün Müslümanlar olarak bütün şehidlerimizi rahmetle anıyoruz ve hepimize sabırlar diliyoruz.

Soykırım unutulmamalıdır, şayet unutulursa yenisi yaşanır

Müslümanlar olarak bu yaşananlardan ders almalı ümmet olmalıyız. Çünkü yeryüzüne huzur ve barışı tesis etme görevi Müslümanlarındır. Bu sorumluluğumuzu hatırımızdan çıkarmamalı ve bütün insanlığın kurtuluşu için mücadele etmeliyiz. İyi insan olmanın en kısa yolu budur “ dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim