Said Nursi’nin vefatının 59. yıldönümü nedeniyle Yeni Asya Gazetesi Çorum Temsilciliği tarafından “Kuran ve Sünnet Işığında İttihad-ı İslam” konulu konferans gerçekleştirildi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını yapan Mehmet Kovancı, Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 59. sene-i devriyesi münasebetiyle Türkiye’nin çoğu il ve ilçelerinde anma programları düzenlendiğini belirterek, “Bir haftaya sığmayan o büyük insanı, sene boyunca farklı zeminlerde anmaya ve anlatmaya her cihette devam ediyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen İslam Yaşar ise İslam aleminin zor günlerden geçtiğini belirterek, “Bu zorluğu aşmanın yolu Müslümanların her meselede birlikte hareket etmekten geçer. Bu da ittihattı İslam tabiri ile ifade edilir. İslam tarihi boyunca bu hususta üç teşebbüste bulunulmuştur. Bunlardan ilki Selahaddin-i Eyyubi ikincisi Yavuz Sultan Selim’dir. Bu büyük devlet adamları Müslümanların birliğini temin ederek maddi cihatla yani siyasi ve silahlı mücadele yoluyla İslam'ın Muzaffer olmasını sağlamışlardır” dedi.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim