28 Şubat’ın demokrasiye vurulan bir darbe olduğunu çeşitli sloganlarla belirten sivil toplum örgütleri temsilcileri tarafından Hürriyet Parkı’nda düzenlenen eyleme katılımın azlığı dikkat çekti. Türkiye’de 28 Şubat sürecinde yaşanan hukuksuzlukları protesto eden vatandaşlar darbeyi gerçekleştirenlerin bugün yargılandığını, ancak darbenin sırf Müslüman kimliği nedeniyle mahkum ettiği kişilerin mağduriyetlerinin sürdüğünü de dile getirerek tüm siyasi partilere bu durumun düzeltilmesi çağrısında bulundu.
Eğitim Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil, 28 Şubat darbesi için “bin yıl sürecek” denildiğini ancak gelinen noktada darbecilerin yargılanmaya başladığını hatırlattı. Darbecilerin yargılanmasına rağmen tutuklu hiçbir sanığın bulunmadığını söyleyen Eşkil, 28 Şubat'ın hedefi ve mağduru olan İslami camianın bu davaya da yeterli ilgiyi göstermediğini söyledi.
Darbelere bir avuç Müslümanın direnemeyeceğini, bunun için bütün Müslümanları birlikte hareket etmeye davet ettiğini dile getiren Eşkil, “28 Şubat Müslümanların hazırlıksız ve donanımsız olduğunu ortaya çıkarmıştır. Aslında bize bu iyiliği yapmışlar, onlara teşekkür borçluyuz. Ancak bugün bir avuç duyarlı insanla 28 Şubat sürecini protesto ediyorsak, bu ayıp da bizlere yeter. Sitemimiz davasına sahip çıkmayan, tüm baskılara rağmen sesini çıkarmayanlaradır. 28 Şubat’ın izlerini halen yaşıyoruz. Darbeciler yargılanmadan, darbe hukuku çöp sepetine atılmadan güvende olamayız. 28 Şubat'ın tüm siyasi mahkumları özgürlüklerine kavuşana kadar biz bu duyarlılığımızı dile getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“Cunta halka hesap versin”, “Müslüman zulme boyun eğmez” ve “Gasp edilen haklar geri verilsin”, “Darbeciye değil, mağdura tahliye” gibi sloganların atıldığı eylemde Eğitimci ve Hukukçu Ömer Kılıç da 28 Şubat sürecinde yaşananları anlatarak 27 Nisan’da yapılanın da bir darbe süreci olduğunu dile getirdi.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim