Çorum eski Belediye Başkanı, Ak Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Prof.Dr. Arif Ersoy, Ankara Siyasallılar Vakfı’nın düzenlediği “Birinci Dünyşa Savaşı’ndan 100 Yıl Sonra Türkiye ve İslam Coğrafyası” konulu konferansta, İslam aleminin ve yoksul bırakılmış ülkelerin, tarihlerinin en bunalımlı dönemlerinden birini yaşadıklarını, az gelişmiş ülkelerin ve Müslüman ülkelerin kaynaklarının, Batılı emperyalist mihraklar tarafından sömürüldüğünü söyledi.
"Bundan yüzyıl önce 1914- 1918 yılları arasında cereyan eden Birinci Dünya savaşı bütün ülkeleri etkileyen ve sonuçları dünyanın hemen her tarafında hissedilen ilk küresel savaş olmuştur. Bu savaş, İkinci Dünya Savaşı’na ortam hazırlamış ve küresel felakete yol açmasından endişe duyulan Üçüncü Dünya Savaşı’na götürecek sorunların altlığını oluşturmuştur" diye konuşan Prof. Ersoy, özetle şu görüşleri dile getirdi:
“Dünya nüfusunun yaklaşık %80’ının yaşadığı ülkelerin ekonomileri, ırkçı, tekelci emperyalist çevreler tarafından sömürülmekte ve üretken güçleri adeta tahrip edilmektedir.
İslam coğrafyasının bir bölümü yalan ve hilelerle işgale uğramıştır. Her gün binlerce insanın kanı akıtılmaktadır. Afganistan ve Irak'ın kaynakları adeta talan edilmektedir. Filistin halkının dramı artarak devam etmektedir. Suriye, Yemen ve Libya'daki iç savaşlar devam etmekte; silah üretenler kara borsa üzerinde öldürücü silahlarını pazarlamayı maharetle sürdürülmektedir.
Irkçı-tekelci mihraklar Türkiye' yi sıcak çatışmaya sokmaya çalışmaktadır.
Coğrafyamızda 100 sene önce cereyan eden hadiseler yeniden tekrarlanmaktadır. Ülkemizin etrafı alev çemberi içindedir. Emperyalizmin bu sinsi planlarını alt etmek için yeniden kendi dünya görüşü ve değer ölçülerimiz etrafında toplanarak hep birlikte Hak ve adalet merkezli Yeni Türkiye’yi inşa etmeliyiz.”
Editör: TE Bilisim