Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi Türk Mûsıkîsi Topluluğu, her yıl Mayıs ayında gerçekleştirdiği Bahar Konserleri kapsamında bu yıl ünlü bestekâr Erdinç Çelikkol’u Çorumlu sanatseverlerle buluşturdu.
Topluluğun “Mâhûr Faslı ve Bestekâr Hoca Erdinç Çelikkol Bizlerle Konseri” Cuma akşamı Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.
Saat 20:00’de başlayan konseri Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ve çok sayıda davetli izledi.
Sunuculuğunu Nihan Helvacı Kahraman’ın üstlendiği gecede Şef Aliye Helvacı yönetimindeki Koro, müzikseverlere iki bölümden oluşan bir program sundu.
Topluluk üyeleri konserin ilk bölümünde Mâhûr makamında şarkılar, ikinci bölümünde ise bestekâr – hoca Erdinç Çelikkol’un eserlerinden oluşan seçkin bir repertuvarla izleyenlere doyumsuz bir müzik ziyafeti sundu.
Salonu dolduran izleyicilerin ayakta alkışladığı konser sonrası ünlü bestekâr Erdinç Çelikkol’a Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü tarafından, Koro Şefi Aliye Helvacı’ya ise Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan tarafından birer teşekkür plâketi verildi.
Ayrıca, Bursa’dan gelerek Koro’da görev alan Erdinç Çelikkol’un öğrencisi, keman sanatçısı Hayati Küçükçakar’a da İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru bir plâket vererek teşekkür etti.








(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim