Açılışa Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Levent Can, TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Özbayram, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende açış konuşmasını yapan MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Orhan Coşkun, MÜSİAD’ın 11 bini aşkın üyesi ile 81 ilde yurtdışında ise 100’ü aşkın ülkede olmak üzere 208 noktada temsil edildiğini ifade etti, Çorumda 80’i aşkın genç üyenin yaklaşık 5 bin kişiyi istihdam ettiğini belirten Coşkun, MÜSİAD’ın iş dünyası olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan kamu yararına dernek statüsünde bir sivil toplum kuruluşu olduğunu anlattı.

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Levent Can ise konuşmasında MÜSİAD’ın bütüncül kalkınmayı sağlayabilmenin önemli koşullarından biri olan bölgesel kalkınmada kilit noktada olduğunu anlattı. Kırsal kalkınmayı başaran bir Türkiye’nin bütüncül kalkınma yolunda büyük bir motivasyona sahip olacağını, bunun da dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alma hedefinde büyük bir itici güç oluşturacağını anlatan Can, bu hedefte ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını ifade etti.

MÜSİAD üyelerinin hepsinin vatanına, milletine bağlı tek bayrak tek vatan düşüncesine bağlı insanlardan oluştuğunu anlatan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da konuşmasında, Müslümanların ve Çorumluların manen ve madden güçlü olması gerektiğini ifade etti. MÜSİAD üyelerinin istihdam alanları açtığını anlatan Başkan Aşgın, böyle bir kuruluşa belediye olarak hizmet vermeye hazır olduklarını ifade etti.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de konuşmasında MÜSİAD üyelerinin ekonomiye ve istihdama büyük katkıları bulunduğunu dile getirdi. MÜSİAD’ın eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda da katkısının olmasını istediklerini belirten Köse, Türklerin kendi limanlarında bile ticaret yapamadığı bir dönemden bu günlere gelindiğini, bu konuda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının saygıyla anılması gerektiğini dile getirdi.

AK Parti Çorum milletvekili Erol Kavuncu ise siyasal bağımsızlık ve ekonomik bağımsızlığın birbirini besleyen iki konu olduğunu dile getirdi. Cumhuriyetin ilanından bu zamana kadar önemli gelişmeler sağlandığını belirten Kavuncu, tek vatan, tek millet, tek bayrak düsturu ile yola devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya da ne kadar çalışılır ve ne kadar istihdam sağlanırsa siyasetçilerin üzerine düşen yükün de o kadar azalacağını dile getirdi. Kaya, MÜSİAD üyelerinin her zaman gücün yanında değil hak ve adaletin yanında olduklarını kaydetti.

Açılışta son olarak konuşan Vali Mustafa Çiftçi de yeni binanın MÜSİAD üyeleri ve Çorumlulara hayırlı olması dileklerinde bulundu.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim