CHP İl Başkan Vekili Hayati Serbes, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek ve çok sayıda partinin hazır bulunduğu basın toplantısında kısaca kendisini tanıtan Gül, doğma büyüme Çorumlu olduğunu belirterek, “İlk, orta ve lise öğrenimimi Alaca’da tamamladım. Daha sonra 20 yıl Almanya’da çeşitli kuruluşlarda çalıştım. Son 15 yıldır ise Ankara’da teknoloji transfer işiyle uğraşıyorum. Uzun yıllar Alaca’da CHP İlçe Başkanlığı yapan Hüseyin Gül’ün kardeşiyim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1. Dünya Savaşı’nın nedenlerini ve sonucunu üstün bir yetkinlikle görebilen ve bu bağlamda yurdumuzu işgalden kurtaran kahraman kimlikli büyük insanların ve üstün niteliklerle donanmış bir siyaset ve devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğini yapmış olduğu bir partinin ve kısaca Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişinin ve geleceğinin simgesi olan bir partinin ismi olduğunu söyleyen Gül, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Tıpkı Birinci Dünya Savaşı öncesinde olduğu gibi dünya düzeninde ciddi değişimlerin olduğu ve savaş altyapısının hazırlandığı bir döneme girildiği, uluslararası alanda strateji üreten tüm siyaset bilimcilerin güncel bir öngörüsü olarak ortaya çıkmış bulunmaktadır.

Siyasi strateji açısından çok dengeli olmamız gereken bir dönemden geçerken, uzun yıllardır ülkeyi yöneten AKP iktidarının hatalı ve yetersiz uygulamaları ve siyaset anlayışı irdelendiğinde ortaya vahim bir tablo çıkıyor.

Çorum’un kültürü ile barışık ve üretim üssü haline gelmiş modern bir Avrupa kenti görünümünü alması için;

İmar yapısının ve altyapısının modernize edilmesi, yerel bir havaalanına sahip olması, hızlı tren ile büyükşehirlere bağlanması, tarım ve hayvancılık alanında kapsamlı projelerle desteklenmesi, çevrecilik anlayışı çerçevesinde büyük ağaçlandırma ve milli park projelerinin uygulama sahası haline getirilmesi, tarih turizmi noktasındaki emsalsiz potansiyelinin harekete geçirilmesi suretiyle Kapadokya kadar önemli bir turizm merkezi haline getirilmesi, sanayi ve üretim gücünün çeşitlendirilip arttırılarak refah seviyesinin yükseltilmesi, güneş enerjisi ve rüzgar santralleri ile bir enerji üretim merkezi haline getirilmesi, savunma sanayimize üretim yapan bir organize sanayi üssü haline getirilmesi, spor altyapısının geliştirilmesi ve sosyal alanlarının arttırılması için özel olarak ve devamlı bir takiple çalışacağımı belirtmek isterim.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim