AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı 22. 23. ve 24. dönem AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Ak Parti İl ve Merkez İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.
AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, İl Kadın Kolları Başkanlığını vekâleten yürüten Meryem Demir, İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, mahalle teşkilatları, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Murat Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“BU DARBE DEĞİL, BİR İŞGAL HAREKETİYDİ”
Yıldırım; “Bu plan bir darbe planı değildir, bu ihtilal değildir, bu kalkışma da değildir. Bu millete karşı yapılan topyekûn Türkiye’nin işgalidir. Dedelerimiz, Çanakkale’de savaştı, Yemen’de savaştı, Sarıkamış’ta savaştı, bu savaşlar cepheler halindeydi, şimdi ki işgal hareketi ise Türkiye’nin kalbine yapılan bir savaştı, Türkiye’nin tamamına yapılan bir savaştı. Türkiye’deki insanları kendilerine ömür boyu hâkim ettirecek bir hareket uygulamaya çalıştılar” dedi.
Türkiye’nin Suriye ve Irak’a dönüştürülmek istendiğini kaydeden Yıldırım, “Bombalar patlatılacak, insanlar öldürülecek Türkiye’nin kaynakları sömürülecekti. Rabbime binlerce şükürler olsun herkes kendisini sokağa attı. Cumhurbaşkanımızın halka seslenişi ile bu hareket doruğa çıktı” şeklinde konuştu.
Murat Yıldırım, Fransız bir vatandaşın bir tweetini de örnek vererek, “Bir Fransız genci ‘bundan sonra darbe olursa ben Fransız polisini aramayacağım. Türk milletini arayacağım’ diyor. Türk milleti ferasetinde bu kadar ortaya koyuyor.
Mehmet Akif’in Çanakkale için dediği gibi, ancak bedrin aslanları şanlı idi ama bu 246 kardeşimiz Türkiye’nin tamamı için kendilerini feda ettiler. Bu kardeşlerimiz olmasa idi belki Türkiye şuanda bu halde olmayacaktı. Şahadete giden kardeşlerimize ve sizlerden Allah razı olsun” dedi.
“BUNLARIN ARKASINDA ÜST AKIL VAR”
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bunların arkasında üst akıl var. Bunların arakasına egemen güçler ve çıkar çevreleri var. Sadece Türkiye’de yapmadılar. 164 ülkede bu oyunlarını oynadılar. Bizim 1989’dan beri bunlara karşı mücadelemiz vardı. 164 ülkede, bu hainlerin gerçek yüzleri ortaya çıkmadan evvel Türkiye’nin zeki çocuklarını aldılar başka ülkelere götürdüler o ülkenin de zeki çocuklarını alıyorlar. Amerika’ya hizmet ettirmek için yetiştiriyorlar ve dünyada bu çocukları egemen güçlere hizmet için eğitiyorlar. Yani Türkiye’nin beyni Türkiye’nin parasını egemen güçlere hizmet için yetiştirdiler. Çünkü Türkiye Ortadoğu’nun kalbi de onun için Türkiye düşerse Türki Cumhuriyetleri de düşecektir. Hesapları buydu. Onların hesabı varsa rabbiminde hesabı var. Allah’ın izni ile gereken cevap bunlara verildi.
Bunlar bu milleti, kendileri gibi cesaretsiz, imansız ve ateist zannettiler. Türk milletinin imanını hesap edemediler. Şehit olacaklarını, bu vatan için canını verecek milyonlarca insanı hesap edemediler.”
BEKİROĞLU: “ŞİMDİ DAHA ÇOK BİRLİK OLACAĞIZ”
AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ise, “15 Temmuz’dan beri birçok gün geçti. Ama teyakkuz halinde olmak zorundayız, bugün hala bazı kamu ve kuruluşlar da sinsice çalışıyorlar. Bizim biraz sabretmemiz lazım şuan çalışmalar yapılıyor. Herkes teyakkuz halinde çalışıyor.
MİLLETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Çorum halkımız başta, milletimiz tüm Türkiye’de Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seslenişin ardından 10 dakika sürdü sürmedi ilk olarak partimizin önünde onlarca vatandaşımız ardından meydanları dolduran binlerce kişi o günden bugüne denk nöbetimize devam ediyoruz. Milletin meselesinde bütün vatandaşlarımız, parti gözetmeksizin sokakları doldurdu. Tüm Çorum, tüm ilçelerimiz ve tüm Türkiye ayakta ülkemiz bir bütün olmuştur. Atatürkçü’sü de ayakta, sosyal demokratı da ayakta, milliyetçisi de AK Partisi de, Saadet Partisi, BBP’si tüm kesimleri ile herkes vatan millet için ayaktadır.
Milletimiz müreffeh olsun. Devletimiz her türlü bu hainlerle, haşhaşilerle mücadele edecek güce sahiptir. Yeter ki milletimiz var olsun, bir olsun, diri olsun” dedi. Biz şuanda demokrasi adına mücadele ediyoruz. Hepimiz topyekûn sonuna kadar bunlarla mücadele edeceğiz. Bu alçakların, şantaj, iftira ve tehdit ile aldıkları o okulları, hastaneleri, şirketleri hazineye geçirilerek, halka verilecektir.”
“OHAL MİLLETİ KORUMAK İÇİN VAR”
Bekiroğlu OHAL kararının yanlış bilindiğine de değinerek, “Şimdiye kadar OHAL demokrasi de uygulanmamıştı. OHAL demek değildir ki sıkıyönetim olsun. Milletimiz sokaklarda. OHAL millete karşı değil, milleti koruma adına yapılmıştır. Burada ki usulsüzlükler ve haksızlıkları hızlı bir şekilde çıkararak işgalcilerin üzerine gitmektir. Türkiye bundan sonra daha iyi büyüyecektir. Şuanda Türkiye doğusu batısı ile kuzeyi güneyi ile herkes bir bütündür. Bütün partiler bir arada destek veriyor. İnsanlık için, geleceğimiz için bu yapıldı.
BEKİROĞLUNDAN ÖNEMLİ ÇAĞRI
Mutlaka organize olarak alanlarda kalarak destek olmalıyız. Milletimizin sokakta olması birilerini çıldırtıyor. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen hainlere karşı dik duracağız. Dünya üzerinde FETÖ Terör Örgütü sadece cemaat olarak çıkmıyor. Boko Haram, Daeş, Pkk bunlar da ayrı ayrı örgütlerdir. Hatta en tehlikelisi bu hain FETÖ’dür. Bu birlikteliğimizi koruyarak tüm dünyaya gösterdik. Egemen güçlerin kurmuş oldukları oyunları başlarına yıkacağız” dedi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim