AK Parti’de aday olup olmayacağı merak edilen Çorum eski Milletvekili Murat Yıldırım, yaptığı açıklamada 24 Haziran Milletvekilliği Genel seçimlerinde Çorum Milletvekili aday adayı oldu. 3 dönem Çorum milletvekilliği yapan Yıldırım önceki gün AK Parti Genel Merkezi’ne aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

AK Parti’nin eski il başkanlarından, bir dönem AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Av. Faruk Özkader de 24 Haziran seçimleri için Çorum Milletvekili aday adayı oldu. AK Parti’nin kuruluş dönemi ve sonrasında uzun süre il başkanlığı görevinde bulunan, belediye başkanlığı ve milletvekili aday adaylığına talip olan Av. Faruk Özkader, 24 Haziran’da yapılacak erken seçimde AK Parti milletvekili aday adayı olarak başvurusunu AK Parti Genel Merkezi'ne yaptı.

AK Parti eski İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu da önceki gün Ankara’ya giderek 24 Haziran seçimleri için Çorum’dan Milletvekili Aday Adayı başvurusunu yaptı. AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı olduğunu sosyal medyadan duyuran Rumi Bekiroğlu, şöyle dedi: “Bismillah ile başlıyoruz Mevlam hayırlısını eylesin. AK Parti Genel Merkezine 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı başvurumuzu yaptık” görüşüne yer verdi.

İş hayatını Ankara’da sürdüren başarılı işadamı Bekir Horuz da AK Parti’den yeniden Milletvekili Aday Adayı oldu. Horuz, önceki gün parti binasına gelerek başvurusunu yaptı. Aday adaylığına ilişkin dosyayı AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve SKM Başkanı Eyüp Arslan’a teslim eden Bekir Horuz seçildiği takdirde tüm Çorum’un milletvekili olacağını belirtti. İşadamı Horuz, 7 Kasım 2015 genel seçimlerinde partinin 4. sıra milletvekili adayı gösterilmişti.

Öte yandan 24 Haziran erken seçim kararının alınmasının hemen ardından AK Parti’den milletvekili aday adayı olacağını Çorum kamuoyuna ilan eden Oran İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Bozkurt başvurusunu AK Parti Genel Merkezi’ne giderek yaptı. Bozkurt, ülkemizin içte ve dışta zor günlerden geçtiğini belirterek ülkenin kurtuluş reçetesinin yine AK Parti’de olduğunu söyledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim