Yerel seçim yarışına Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak katılan Kırçı, yaklaşık 5 aydır yaptığı seçim kampanyası sonrası sandıktan çıkan 227 oy almasına sosyal medya hesabından sitem etti. Murat Kırçı, “Gelen sonuçlara bakıldığında Çorumlu esnafın milletin derdiyle dertlendiğimiz için Çorumlu bizi sandığa gömdü. Aslında Çorumlu memnunmuş. Biz boşuna insanlar dertli diye üzülmüşüz” ifadelerini kullandı.

Akşam saatlerinde canlı yayınla kendisini destekleyenlere seslenen Murat Kırçı, şunları kaydetti:

“6 aylık seçim maratonundan sonra seçimi kazanan belli oldu. Ben burada özellikle söylemek istediğim aldığım oy rakamını sizlere iletmek istiyorum. Sadece 227 oy almışız. Bazıları belki aldığımız oydan dolayı bizle dalga geçebilir. Biz hiçbir şeyden korkmadan çekinmeden esnafın sorunlarını ekranlara taşımaya çalıştık. Bunun mücadelesini verdik. Makam mevki koltuk derdimiz olmadı. Şu kadar oy aldı da piyasada da gözükmüyor söylemlerine cevap olsun diye çıktım. Bir tane de oy alsam Çorum sokaklarında dimdik gezmeye devam edecektim. Çıkan sonuçtan anladım ki bu noktada demek ki bizim akrabalarımız içerisinde de bizimle sıkıntıları olanlar varmış. Yakın dost arkadaş bildiklerimizde sıkıntılar varmış. Biz bunun farkında değilmişiz. Biz bundan dolayı üzüldük.

“227 OYUN İZAHI YOK”

Yani işin gerçeği beklediğim oy oranı bu değildi. 5 ay boyunca esnafı vatandaşlarımızı gezdik. Oysa ki insanların sıkıntısı felan yokmuş. Biz hayal aleminde bunu görmüşüz. Siyasetin bizim gibi insanlar için olmadığını gördüm. Ben bu saatten sonra siyaset yapmam. Mevcut yapanlar bu işin piridir. Aldığım 227 oyla gurur duyuyorum. Öyle yalandan vermeyenlerden de Allah razı olsun demeyeceğim. 227 kişi benim yanımda bulundu. Yanımda gibi gördüklerim ise bizim arkamıza geçmiş. 182 bin seçmenden sadece 227 oy alabiliyorsak biz bazı şeyleri yanlış görmüşüz. Bizim söylemlerimiz eleştirilerimiz tamamen haksızmış. Vekiller haklıymış. Çorum halkının benden alacağı kalmamıştır. Sadece oy veren 227 kişinin bende hakkı vardır. 227 oyun izahı yok. Biz kime ne yaptık. Anlayamadım ki…

“DOĞRUYU SÖYLEMİŞLER”

Murat Kırçı kesinlikle ve kesinlikle bugünden itibaren siyaset yapmayacaktır. Siyaset bizim işimiz değil bunu anladık. Seçimden alınan sonuca bakılarak 6 ay içerisinde kan ağlayan esnaf doğalgaz faturasını ödeyemeyen vatandaş aslında bunlar yokmuş ben hayal görmüşüm aslında vekillerin söylediği doğruymuş. Aslında doğru olan Belediyede makam arabaları olması atık su ve evsel katı atık bedellerinin alınması doğru imiş. Belediye üreten istihdam sağlayan değil park yapan kültür merkezi millet kıraathanesi açması gerekiyormuş. Murat Kırçı bundan sonra siyaset yapmaz bir oyu var sandığa gider bir oyunu atar açılan millet kırathanesinde bedeva çayını içer kekini yer. Bize inanmış Güvenmiş 227 kardeşimize teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler Allah bu 227 samimi dostdan Allah Razı olsun.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim