Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Temsilciliği Basın ve Sosyal İşler Sekreteri Murat Doğrusöz, eğitime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi gerektiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmetlisinden müsteşarına bir bütün olduğunu ve aynı amaca hizmet ettiklerini söyleyen Doğrusöz; “Eğitim sistemindeki tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir özveri ile çalışan eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yapılmamalıdır.
Sadece öğretmen ünvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara ödenen eğitime hazırlık ödeneğinin kapsamı genişletilerek tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi gerekmektedir” dedi.
Murat Doğrusöz açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi: “Eğitim bir bütündür ve öyle değerlendirilmelidir. Hizmetlisinden müsteşarına tüm Milli Eğitim Bakanlığı personeli aynı amaca hizmet etmektedir. Eğitim sistemindeki tüm olumsuzluklara rağmen bütün eğitim çalışanları büyük özveri ile görevlerine yerine getirme gayretindedir.
Sadece öğretmen ünvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara eğitim hazırlık ödeneği ödenmesi çalışanlar arasında huzursuzluk yaratmaktadır ve çalışanların motivasyonunu düşürmektedir. Eğitim çalışanları arasında yapılan ayrımcılığa acilen son verilerek gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.
Siyasi partilerin sözcüsü değil eğitim çalışanlarının sesi olarak, DES olarak eğitim çalışanları arasında yapılan bu ayrımın kaldırılarak ödeneğin tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmesini ve ödeneğin bir maaş tutarına çıkarılmasını istiyoruz”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim