Bakanlığın kriterlerine göre; meslekî çalışmalarıyla farkındalık yaratmış, çevresi ile iyi iletişim geliştirerek toplumda kabul görmüş, ulusal ve uluslararası düzeyde bilim, sanat ve spor alanlarında başarılar kazanmış öğrenciler yetiştiren öğretmenler arasından seçilen eğitimciler, Bakanlık tarafından 4 gün boyunca Ankara’da ağırlandı.
81 ilden gelen başarılı öğretmenler ilk olarak Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın öncülüğünde TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret ettiler. Ardından Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedî istirahatgâhı Anıtkabir’i ziyaret eden öğretmenler, 24 Kasım akşamı Başkent Öğretmenevi’nde Bakan Avcı’nın verdiği yemeğe katıldılar.
Başarılı öğretmenler 27 Kasım Cuma günü ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabul törenlerinde hazır bulundular.
Ankara’da 4 gün boyunca Çorum’u temsil eden Buharaevler MTAL Müdür Başyardımcısı Murat Ateş “Ülkemizin her ilinden gelen öğretmen arkadaşlarımızla buluşmanın sevinci ve ilimizi Ankara’da temsil etmenin onurunu yaşamak ve o heyecanı tatmak gurur verici bir duyguydu. İllerimizde yaptığımız faaliyetleri ve projelerimizi arkadaşlarımızla paylaşmamız bizlerde ileriye yönelik planlar oluşturmamıza ve hedeflerimizi yükseltmemize katkı sağladı. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim