Vali Ahmet Kara’nın başkanlığında gerçekleştirilen Çorum İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında su rezervlerinin geçen seneye göre düştüğünü kaydeden Acu, buna yönelik bir takım önlemler alındığını belirterek, “Yenihayat derivasyon inşaatı işini fesh ettik. Yıl içerisinde ikmal olarak ihale edilecek. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 64’ü buldu. Yine bir diğer önemli projemiz ise Koçhisar’dan 58 kilometrelik hatla Çorum’a içme suyu getirmek. Bizim en önemli gündemimiz şu anda bu iki proje” dedi.

DSİ’NİN 60 PROJESİ VAR
DSİ 5. Bölge Müdürü Murat Acu, Bölge Müdürlüğü olarak Çorum’da 60’ı tarım, 1’i enerji ve 11 tanesi hizmet sektörü olmak üzere toplam 72 proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, bu projelerin toplam proje tutarının 630 milyon 559 bin 695 TL olduğunu açıkladı.
DSİ’nin Çorum’daki yatırımları hakkında bilgi veren DSİ 5. Bölge Müdürü Murat Acu, Çorum’daki yatırımların önceki yıllar harcamasının 168 milyon 224 bin TL olduğunu, program yılı ödeneğinin 73 milyon 846 bin lira, yıl içinde yapılan nakdi harcamanın da 73 milyon 842 bin lira olduğunu kaydetti.
DSİ 5. Bölge Müdürü Murat Acu, 31 Mart 2014 tarihi itibariyle Çorum’da sürdürülen yatırımlardan 20 projenin tamamlandığını, devam eden proje sayısının 28 olduğunu, ihale aşamasında 17 proje bulunmasına karşın 7 projeye ise çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamadığını bildirdi.
Murat Acu, toplantıda bölge müdürlüğü tarafından Çorum’da sürdürülen yatırımlar hakkında yansı eşliğinde kurul üyelerine kısa teknik bilgiler verdi.
Acu, DSİ’nin 1000 Günde 1000 Gölet projesi kapsamında Çorum’da yapımı devam eden göletler hakkında da bilgiler aktardı.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim