Çorum’da Valilik himayesinde bazı meslek örgütlerinin Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk ederek ülkemizde yaşamaya başlayan mülteciler için başlattığı yardım kampanyasına toplumun tüm kesimlerinin destek vermesi gerektiğini ifade eden Faruk Cıdık, “Mültecilere, Ensar – Muhacir” olarak bakarak yardımcı olmak gerekiyor” dedi.

Mülteciler için başlatılan yardım kampanyası sonrasında özellikle sosyal medyadan gelen tepkilere değinerek son dönemde artan intihar olaylarının temelinde ekonomik sıkıntıların bulunduğunu bir kez daha dile getiren Cıdık, “Toplumun ekonomik sıkıntılarının çözümü için üretimi artırmak ve insanımızın gelir seviyesini yükseltmek zorundayız” diye konuştu.

Devletin vatandaşına sahip çıkmasının önemine de değinerek mültecilere yönelik ülkemizde ciddi sıkıntılar olduğunun farkında olduklarını, bu konuda Genel Başkanları Mustafa Kamalak’ın Suriye krizi başladığı günlerde Esad ile görüşme yaptığını ve oradaki görüşmenin amacının milyonlarca insanın ölmemesi ve göç etmemesi için yapıldığını anlatan Faruk Cıdık, “Keşke bu insanlar mülteci durumuna gelmeseydi. Bunun için parti olarak bir mücadele verdik. Ama bu saatten sonra bu insanlara Ensar-Muhacir gözüyle bakmak ve yardım etmek zorundayız. Onların biran önce evlerine dönebilmeleri için gerekli siyasi adımların atılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim