Dünya Göçmenler Günü’nde Çorum’daki mülteciler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nu ziyaret etti. Belediye’nin kendilerine yönelik çalışmalarından memnun olduklarını belirten mülteciler, yapılan yardımlar nedeniyle Yabacıoğlu’na teşekkür etti.
İl Göç İdaresi Müdürü Nedim Kaya ile birlikte Ahmet Yabacıoğlu’nu ziyaretlerinde konuşan mültecilerden Sümeyye Amin, Çorum Belediyesi’nin kendilerine yaklaşımından memnun olduklarını söyledi. Belediyenin yaptığı gıda ve diğer yardımların kendilerine zamanında ulaştığını belirten Amin, “Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye, sizlere ve tüm belediye personeline teşekkür ediyoruz” dedi.
Celal Sabir de yaptığı konuşmada Çorum halkının kendilerine yaklaşımından çok memnun olduklarını ve Çorum’da rahat bir şekilde hayatlarını sürdürdüklerini söyledi. Belediye yardımlarının kendilerine ulaşması noktasında hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Celal Sabir, “Yardım sisteminiz çok güzel işliyor. Hiçbir aksaklık yaşamıyoruz. Tüm arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Başkan Yardımcısı Yabacıoğlu, mültecilere imkânlar ölçüsünde yardım yapıldığını söyledi. Yabacıoğlu: “İnancımız gereği mültecilere hizmet etmeyi kendimize borç biliyoruz. Bizim dinimiz yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyi emrediyor. Biz de bu düsturla hareket ediyoruz.” dedi.
Mültecilerden gelen talepler doğrultusunda yapılan yardımları yeniden gözden geçirebileceklerini kaydeden Ahmet Yabacıoğlu, “Çorum’da ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza elimizi uzatıyoruz. Gıda Bankası’ndan hemşehrilerimiz istedikleri gibi alışverişlerini yapabiliyorlar. Sosyal belediyeciliğin Türkiye’deki en güzel örneklerinden birisini Çorum’da sergiliyoruz” diye konuştu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim