Suriye’de yaşanan iç savaşın en büyük mağdurlarından olan mültecilerin sayısının her geçen gün artması, beraberinde büyük sıkıntıları da yanında getiriyor.
2011 yılından bu yana İslami terör örgütlerinin cihat alanına dönüştürdüğü Suriye’den kaçarak yaşamlarını kurtaran mülteciler, bu kez de geldikleri illerde sorunların yaşanmasına neden oluyor.
Çorum’da mültecilerin ağırlıklı olarak oturduğu Kale ve Yavruturna Mahallesi’nin muhtarları, ellerinden geldiği kadar mültecilere yardımcı olduklarını ancak çeşitli sıkıntıları ise önleyemediklerini belirterek, daha büyük olayların yaşanmaması için yetkililerin bir an önce gerekli önlemleri almaları gerektiğini söylüyorlar.
CHP TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve Belediye Meclisi üyelerinin ziyaretinde konuşan muhtarlar, mahallelerinin önemli sorunlarının bulunduğunu belirterek, bunların yerel yönetimler vasıtasıyla çözüme kavuşturulması için mücadele verdiklerini söyledi.
Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar, küçük bir mahalle olduklarını, bu nedenle fazla bir taleplerinin bulunmadığını belirtirken, özellikle son birkaç yıl içerisinde mahalle sınırları içerisinde ikamet eden mülteci sayısının arttığına dikkat çekti.
“Elimizden geldiği kadar yardım yapıyoruz” diyen Kaşar, özellikle okul çağına gelmiş çocukların kıyafet konusunda büyük bir sıkıntı yaşadığını belirtti.
Çorum’a gelen mültecilerin önemli bir oranının kendi mahallesinin sınırlarında ikamet ettiğini kaydeden Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin ise Çorum’a artık mülteci kabul edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

“SURİYE DRAMININ SORUMLULARI ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU’DUR”
Her iki muhtarlıkta da mülteci sorunu ile karşı karşıya kalan TBMM İdare Amiri Tufan Köse ise Suriye’deki iç karışıklığın körüklenerek mezhepsel politikaların peşinde koşmanın sonucunun yaşandığını söyledi.
Suriye’de yaşanan dramın sorumlularının Atatürk’ün “Yurtta barış, cihanda barış” ilkesini bir kenara bırakan Erdoğan ve Davutoğlu olduğunu belirten Köse, “İktidarın güvendiği dağlara kar yağdı. Birlikte hareket ettikleri Katar ve Suudi Arabistan’da demokrasi varmış gibi Suriye’ye demokrasi getirmeye kalkıştılar” dedi.
1 Kasım’dan sonra CHP’siz bir iktidarın kurulma şansının mümkün olmayacağını kaydeden Köse, halkın 7 Haziran’da verdiği mesajı 1 Kasım’da daha kuvvetli bir şekilde vermesi gerektiğini ifade etti.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim