Çorum’da Abide Kavşağı’nda düzenlenen mitingde CHP Lideri Kılıçdaroğlu başta olmak üzere çeşitli açıklamalar yapan CHP’li vekillere yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeler ve muhtarlıkların yasal teminat altında olduğunu söyledi.

“PARLEMENTODA RED EDİLİRSE HÜKMÜ YOK”

Cumhurbaşkanının belediyeler ve muhtarlıkları kapatma gibi bir yetkisi olmadığını anlatan Erdoğan, “CHP Lideri ne diyor. ‘bir gece yatıp ertesi gün kalktığınızda muhtarlıkların kapatıldığını görürsünüz’ diyor. Yahu Kılıçdaroğlu, bir defa Anayasa nedir, yasa nedir, kararname nedir bunu bilmiyorsun, önce bunu öğren. Cumhurbaşkanının bir defa kanun çıkarma yetkisi yok, Cumhurbaşkanı sadece kararname çıkarabilir, o da Anayasa veya yasalardaki boşluklardan dolayı eğer bir kararname çıkarma durumu olursa bu kararnameyi çıkarır. Ama kararname muhtarlıklar için, belediyeler için geçerli için geçerli değildir, Anayasa ve yasal teminat altındadır belediyeler, muhtarlıklar. Değerli kardeşlerim, bunlarla ilgili bir kararname çıkardı Cumhurbaşkanı, eğer bu kararnameyi Parlamento ret ediyorsa, bu kararnamenin de hükmü yoktur” dedi.

“EVET DİYENLERE NASIL BİR YUNAN GÖZÜYLE BAKARSIN”

'Evet' diyenleri denize dökeceğiz' diyen CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un sözlerini de eleştiren Erdoğan, “Evet diyenleri İzmir’de denize dökmekten bahsediyorlar. Önceki gün İzmir'de idik. Yüzbinler meydandaydı. Bekledim denize dökerler diye. Ama gelen giden olmadı. Neyi denize döküyorsun. Haddini bil. Bunlar terbiyeden muaf. Öbürü yine İzmir milletvekili, seçim otobüsünün üzerinden oradaki polise ağza alınmayacak hareketlerde bulunuyor. Bunu Hollandalı yapıyor, atını itini köpekleriyle beraber oradaki evladımızın üzerine salıyor. Onu orada ciddi manada yaralıyor. Sen burada bunu nasıl yapıyorsun. Evet diyenlere nasıl bir Yunan gözüyle bakıyorsun. Bunlar edep tarlasında hiç otlamamışlar. 16 Nisan’da bu hadsizlere haddini bildiriyor muyuz? 16 Nisan’da millet düşmanlarına anladıkları dildin konuşuyor mu? Çorum 16 Nisan’da darbe heveslilerini toprağa gömüyor mu?” diye konuştu.

“BATI MEDYASI AÇIKÇA HAYIR ÇAĞRISI YAPIYOR”

16 Nisan’dan itibaren artık 25 günlük, 35 günlük, 2 aylık hükûmetler döneminin bitip Türkiye’nin önünde taptaze, yepyeni bir dönemin kapılarının aralandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tarihî reformunun önemini içimizdeki bazı gafiller anlamayabilir, ama birileri durumun çok iyi farkında ve tüm güçleriyle, bütün maşalarıyla üzerimize geliyorlar. Başta Batının bazı ülkeleri, terör örgütlerini destekleyerek üzerimize geliyorlar, kapılarını ‘evet’ diyenlerin üzerine çarparak üzerimize geliyorlar. Manşetlerinden, devlet televizyonlarından açıkça ‘hayır’ çağrısı yaparak Batı üzerimize geliyor. Irkçılıkla, polis şiddetiyle, devlet terörüyle üzerimize geliyor. Bizi ve milletimizi bu şekilde yıldırmayınca, bu sefer ülkemizi açıktan tehdide başladılar” ifadelerini kullandı.

“BÖLÜCÜLERİN HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK”

Batılı ülkelerin bu tavırlarına karşı en güzel cevabı yurt dışında yaşayan vatandaşların sandıklar açıklandığında vereceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Bu kardeşlerimiz demokrasiden, hukuktan, vakarlarından asla taviz vermeden gittiler, oylarını kullandılar ve ülkemize sahip çıktılar. Bütün Avrupa ülkelerine insanlık ve demokrasi dersi verdiler” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının son bölümünde şunları kaydetti: “80 milyon Türkiye olarak, hem de çok güçlü bir oy oranıyla bu kez biz haykıracağız, milletimizi boğmak isteyenlerin, devletimizi bölmek isteyenlerin heveslerini bir kez daha inşallah kursaklarında bırakacağız. Bize parmak sallayanlara şöyle okkalı bir ders vereceğiz. Ben sizlerden rekor düzeyde bir oy bekliyorum, Çorum’un ‘evet’le sandıkları patlatmasını bekliyorum.”

(İHA)

Editör: TE Bilisim