Olay Büğdüz ve Kılıçören köyleri arasında yaşandı. İddiaya göre, yaklaşık 1 ay önce Büğdüz Köyü Muhtarı Gazi K., köye gelen su borularının yönünü değiştirince Kılıçören Köyü muhtarı ile aralarında tartışma yaşandı. İki komşu köy arasında bir süredir devam eden su sorunu gerginliğe neden oldu.
İddiaya göre; Kılıçören Köyü Muhtarı Gazı K. ile komşu köyleri Büğdüz Köyü’nün muhtarı Emin Y. yaklaşık bir ay önce köylerine gelen suyla ilgili anlaşmazlık nedeniyle tartıştı. İki muhtarın tartışması şehir merkezine de sıçradı. Önce telefonda tartışan muhtarlar şehre inerek burada köylülerin de yer almasıyla büyük bir kavga çıktı. İnönü Caddesindeki Orman İşletme Müdürlüğü’nde çıkan kavgada, iddiaya göre sopalar kullanıldı. Kavgayı polis ekipleri ve vatandaşlar güçlükle ayırdı.
Olayda yaralananlar ambulanslarla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Göğüs Hastalıkları Hastanelerine kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan yaralılar Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek ifadeleri alındı. Adli işlemlerin ardından her iki taraf jandarma eşliğinde köylerine götürüldü. Kavgaya karışan taraflar birbirlerinden şikâyetçi oldu. Muhtarlar hakkında devlet malına zarar vermekten işlem başlatıldığı öğrenildi.
Öte yandan iki köyün su kavgasıyla ilgili Çorum Valisi Necmeddin Kılıç da devreye girdi. Kılıç sorunun çözülmesi konusunda çalışma başlatılacağını belirterek, köylülerden aralarındaki husumetin sona erdirilmesini istedi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim