Kısa bir süre sonra hizmete girecek olan tesisin yapımı ile birlikte tüm eski vahşi döküm sahaları rehabilite edilmeye başlandı. Çalışmayla birlikte duman ve kötü kokunun da önüne geçilmiş oldu.

Katı atık tesisi etrafında bulunan mahalle ve köy muhtarları Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

GÜLER: “RAHAT NEFES ALIYORUZ”

Katı atık tesisi kurulmadan önce Akkent Mahallesinin büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen Akkent Mahalle Muhtarı Necip Güler, özellikle yaz mevsiminde karasineklerin mahalle sakinlerine aman vermediğini belirtti. Katı Atık Bertaraf Tesisi ile birlikte artık böyle bir sorun yaşamayacaklarına inandığını belirten muhtar Güler, “Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin yoğun çalışması ve çöplüğün üzerinin kapatılması ile karasinek tamamen önlendi. Çöplüğe dökülen çöpler belli bir müddet sonra yanmaya başladığı için rüzgârla birlikte o duman ve koku mahallemize geliyordu. Karapürçek çöplüğünde çok fazla sokak hayvanı vardı. Bu sokak hayvanları mahallemize de geliyor çocuklar anne ve babaları olmadan okula gidemiyordu. Tüm bu sorunlar katı atık bertaraf tesisi ile birlikte ortadan kalktı. Artık rahat nefes alabiliyoruz. Başta Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü olmak üzere tesisin yapımında emeği geçen geçen herkese mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

KARAPÜRÇEK MUHTARI: “İNSAN GİBİ YAŞAMAYA BAŞLADIK”

Karapürçek Köyü Muhtarı Hüseyin Karaca Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapımının tamamlanmasıyla birlikte insan gibi yaşamaya başladıklarını söyledi.

Vahşi depolama sistemine son verilmesinin en çok Karapürçek Köyünün işine yaradığını kaydeden köy muhtarı Hüseyin Karaca, “Akşam saat 21’den sonra katı atıklardan kötü koku ve duman ortaya çıkıyordu. Akşamları evimizden dışarı çıkamıyorduk. Çok pis kokuyordu. Sabaha karşı da çok pis bir duman çöküyordu köyün üstüne. Ektiğimiz sebzelerimiz zarar görüyordu. Şimdi buraya gübreler dökülmediği için köpeklerin sayıları da azalmaya başladı. Biz katı atık tesisinin yapılması ile çok rahatladık. Akşamları dışarı çıkabiliyoruz. İnsan gibi yaşamaya başladık. Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye böylesine amacı güzel tesisi şehrimize kazandırdığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim