Belediye Basın Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, en son yapılan ankette Çorum’daki temizlik çalışmalarından memnuniyet oranının % 86 olarak çıktığı ifade ediliyor.

Bazı mahalle muhtarları ve vatandaşlar, temizlikle ilgili memnuniyetlerini dile getiriyor.

“TEMİZLİKTE HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK”

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, mahallelerinde sokak ve cadde temizliğinde hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. En küçük bir sıkıntıda bile Belediye’yi aradıklarını ve sorunu anında çözdüklerini kaydeden Kızıltepe, “Bahçelievler Mahallesi sakinleri olarak çevre verdiğimizi önemin bir göstergesi olarak aylık yaklaşık 30 litre atık yağı görevlilere teslim ediyoruz. Belediye Başkanımıza ve temizlik işleri personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

“SORUNLARA ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR”

Kale Mahallesi Ali Şahin de yaptığı açıklamada temizlik konusunda her hangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, herhangi bir sorun olduğunda da Çorum Belediyesi ile irtibata geçtiklerinde anında müdahale edildiğini söyledi. Muhtar Şahin, “Vatandaşlarımızdan bize bir şikâyet geldiğinde bizler de Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü arıyoruz. Bizden nokta adres isteyerek hemen çalışmalarını yapıyorlar” diye konuştu.

“ÇORUM’A ÖZGÜ TEMİZLİK ANLAYIŞIMIZ VAR”

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Fevzi Şeker, Çorum Belediyesi’nin temizlik hizmetlerinden tüm Çorum’un olduğu gibi mahallelerinin de memnun olduğunu söyledi. Belediyenin temizlikte yenilikler getirdiğine dikkat çeken Fevzi Şeker, “Çöp konteynırlarımız doldu, alınmadı, temizlenmiyor gibi sorunları azaltmak için belediyemiz tarafından çöp konteynırlarımıza çipler takıldı. Bu çipler sayesinde çöplerin günlük alımları, zamanlama, boş dolu oranları günlük olarak takip edildiği için bu tür sıkıntılarımızı ortadan kalkmış oldu. Birçok ili gezmeme rağmen hiçbir şehirde olmayan sadece şehrimize mahsus olduğunu düşündüğüm ekip çalışması ile her 10-15 günde tüm cadde ve sokaklarımız düzenli bir şekilde temizleniyor” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR DA MEMNUN

Çorum Belediyesi’nin temizlik çalışmalarından vatandaşlar da oldukça memnun.

Adil Altun, “Belediyemiz, mahallemizde güzel çalışmalar yapıyor. Temizlik çalışmaları en güzel şekilde yerine getiriliyor.” diye konuşurken Satılmış Turan da temizlik hizmetlerinin gayet güzel bir şekilde yapıldığını belirtiyor.

Sokakların, caddelerin tertemiz olduğunu kaydeden Yaşar Çelik ise hizmetler nedeniyle teşekkür etti. Derya Zembil ise “Dinimizin de emrettiği gibi temizlik imandan gelir sözünün gereği olarak belediyemiz temizlik konusuna çok önem veriyor. Çöp konteynırlarımız zamanında temizleniyor. Sokaklarımız pırıl pırıl. Parklarımız tertemiz. Çalışmalardan çok memnunuz” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim