Toplantının açılış konuşmasını Çorum Valisi Necmeddin Kılıç yaptı. Muhtarların önemine dikkat çeken Vali Kılıç, Muhtarların bulundukları bölgelerde asayişle ilgili, köylerdeki huzuru ve ekonomik kalkınmayı sağlamakla ilgili ciddi görevleri olduğunu  köy kanunu kitabını mutlaka okuması gerektiğini söyledi. Köy Muhtarlarının birleştirici, bütünleştirici bir rol oynamasını gerektiğini savunan Kılıç, yapılan eleştirilere ve suçlamalara karşı daha olgun yaklaşmalarını, köy halkının gönlünü alarak sorunların çözümü için çalışmaları gerektiğini belirterek,muhtarların tüm kurum yöneticileriyle iş birliği içerisinde çalışmalarını istedi.

Kırsal bölgede yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Vali Kılıç, kapatılan jandarma karakollarının yeniden açılacağını n müjdesini verdi. . Kılıç, uygun binaların bulunması halinde karakol binası olarak kullanılacağını ve kolluk kuvvetlerinin kırsalda yeniden bir yapılanma içerisine gireceğini söyledi.

Vali Kılıç, " Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla gerekli yardımlar yapılmaktadır. Ayrıca kış ayı öncesi kömür dağıtımlarını da sürmektedir.  Yeteri miktarda kömür bulunmaktadır” dedi.

 Vali Necmeddin Kılıç'ın konuşmasının ardından İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, Çorum Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve daire müdürleri sırayla kürsüye gelerek. Kurumlarını faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Muhtarlardan da bazı taleplerde bulunan kurum yöneticileri, kendilerine yardımcı olunmasını istediler. Toplantı sonunda muhtarlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim