AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, mahalle muhtarları ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek hem referandum öncesi bilgi alışverişinde bulundu, hem de sorun ve taleplerini dinledi.

İkinci Bahar Lokantası'nda gerçekleştirilen buluşmaya; Milletvekili Ceylan'ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Adem Saçan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile merkez mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarları tek tek karşılayarak hal - hatır soran Milletvekili Ceylan, toplantı bitiminde de tek tek uğurladı.

"KAPIM SİZLERE 24 SAAT AÇIK"

Toplantıda bir konuşma yapan Milletvekili Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara büyük önem verdiğini, ülke yönetiminde de, sorunların çözümünde de muhtarların talep ve uyarılarını sürekli dikkate aldığını belirterek, muhtarların halkla yönetim birimleri arasında bir köprü görevi gördüğünü söyledi.

Kendisinin de muhtarları önemsediğini ve sürekli istişare halinde olduklarını belirten Ceylan, "muhtarlar toplumun kanaat önderleridir. Sizlere hizmet kapım, gönül yapım gece gündüz açık. İstediğiniz zaman bana veya çalışma arkadaşlarıma ulaşabilirsiniz. Sizlere her konuda yardımcı olmak bizim temel görevimiz" dedi.

Çorum'u ortak payda olarak gördüklerini ve hep birlikte bu şehre hizmet etmenin, bu ülke insanına hizmet etmenin çabası içerisinde olduklarını vurgulayan Ceylan, "Önemli olan gönüllerde hoş bir sada bırakmak, insanların huzuruna, mutluluğunun artmasına katkı sağlamak, hizmet üretmektir. Bir gün bizim ünvanımızın başına da "eski" yazılacak. İlerde bizler de görevlerimizi birilerine teslim edeceğiz. Bunun bilincindeyiz. Bu nedenle makam koltuklarımızı kişisel menfaatler için kullanmaktan kaçınıyoruz, bu koltukları milletimize hizmet için bir araç olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.

"SEÇMENLERİMİZ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE OYUNU KULLANMALI"

16 Nisan'da yapılacak referandum süreci konusunda da bir değerlendirme yapan Milletvekili Ceylan, Çorum'da 383 bin seçmen bulunduğu bilgisini vererek, seçmenlerin huzurlu bir ortamda, gönül rahatlığı ile oyunu kullanması gerektiğini, bunun için Çorum Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve ilgili birimlerin gereken her türlü tedbiri aldığını, referandumun sükûnet içinde geçmesi ve vatandaşın tercihinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıması için gereken her türlü çabayı gösterdiklerini kaydetti.

Ceylan, "Bizler bu dönemde toplumu toparlayıcı olmalıyız. Keskin, sivri beyanatlardan kaçınmak zorundayız. Vatandaşımız ister "Evet", ister "Hayır" tercihi kullansın, oyunun rengi ne olursa olsun bu oyu huzur içinde kullanması önemli. Sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun hepimiz saygı göstereceğiz" diye konuştu.

"KARAKOLLARIN MAHALLELERE DAĞITILMASINI YARARLI BULUYORUZ"

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da konuşmasında tüm muhtarlarla işbirliği halinde çalışmak ve sorunları çözmek istediklerini anlatarak, muhtarlara her zaman kapısının açık olduğunu kaydetti.

Muhtarların ve halkın genel isteği doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis merkezlerinin mahallelerde birer şubesinin bulunmasını yararlı gördüklerini ve bu çerçevede bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Karadağ, böylelikle güvenlik ve asayişle ilgili sorunların daha kolay ve etkili bir şekilde çözülebileceğine inandığını söyledi.

Toplantıda Vali Yardımcısı Adem Saçan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu da muhtarlardan gelen talepleri not alarak sorunların çözümü konusunda karşılıklı istişare yaptılar.

Toplantı sonunda Milletvekili Ceylan, beraberindeki protokol üyeleri ve muhtarlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ceylan daha sonra muhtarları tek tek uğurladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim