Önceki gün Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Şehit Fikret Metin Öztürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tekin ve çok sayıda mahalle ve köy muhtarı katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tekin’in yaptığı açış konuşmasının ardından toplantıda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden Emine Bal; kamuoyunda “İmar Barışı Yasası” olarak bilinen, 3194 Sayılı İmar Kanunu’na eklenen Geçici 16. Maddesi usul ve esaslarını düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan tebliğ hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İmar Barışı müracaatlarının 8 Haziran 2018 Cuma günü başladığını hatırlatan Emine Bal, “Ülkemizde imara aykırı yapılardan kaynaklanan sorunlar uzun yıllardır Türkiye’nin gündemini işgal etmektedir. Yıllardır çözüm bulunamayan bu konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde İmar Barışı gündeme gelmiştir. İmar Barışı geçmişten gelen ve artık çözümsüzlük boyutunda bir hal alan imar sorunlarının çözüme kavuşturulması adına yapılmıştır. İmar Barışı, İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözüme kavuşturulması işlemidir.” diye konuştu.

Emine Bal, Çorum Valiliği ek binası 6. katında hizmet veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde oluşturulan İmar Barışı masalarından yardım, destek ve bilgi alınabileceğini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim