Muhtarların, devletimizin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olduklarını ifade eden Mustafa Lek, “Muhtarlık müessesi; toplumumuzun ve kültürümüzün önemli yapı taşlarının başında gelirken demokrasimizin de en eski örneğidir.” dedi.

Muhtarlık müessesesinin yerel yönetimin en eski örneklerinden biri olduğuna dikkat çeken AKP İskilip İlçe Başkanı Lek mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Muhtarlıklar, bulundukları mahalle veya köylerde devleti temsil eden kurumlardır. Muhtarlarımız da sorumlu oldukları bölgedeki vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinin sağlanmasındaki önemli şahsiyetlerdir. Devleti ve milleti temsil noktasında önemli görevler üstlenen tüm muhtarlarımızın gününü tebrik ediyorum. Yıllarca temsil noktasında geri planda bırakılan muhtarlarımız, AK Parti hükümetlerimizin reformları sayesinde hak ettikleri konuma getirilerek, yerel demokrasinin güçlenmesi adına önemli adımlar atılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımızla rutin hale getirdiği buluşmaları, vatandaşımızla devletin en üst kademeleri arasında duygudaşlığın pekişmesini sağlamaktadır. Sadece bulunduğu mahallenin sorunlarını değil, tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi demokrasimizin tamamını savunmak adına şehit düşerek bu vatana hizmeti en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı; muhtarlarımızın sorunlarına, beklentilerine daha fazla özen göstermek noktasında bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu vesileyle, görevi başında bu millete hizmet için şehit düşen bütün muhtarlarımıza Cenab-ı Hak´tan rahmet diliyor, kıymetli muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim