Muhtarlar Derneği yönetim kurulu üyeleri belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret ederek, belediyenin muhtarlara destek olmasını istediler.
Muhtarlar Derneği yönetimi adına konuşan Çöplü Mahalle Muhtarı Yılmaz Kırcı, Çorum’da bulunan870 muhtarı bir çatı altında toplamak istediklerini belirterek, devletin ilk basamağı olan muhtarların birlikte hareket etmesinin hizmet yönünden de faydalı olacağını dile getirdi.
Muhtarların arkasında ne siyasi güç ne de maddi destek bulunduğunu belirten Kırcı, Belediyeler Kanunu’nda muhtarların ayni giderlerinin belediyeler tarafından karşılanması ile ilgili madde bulunduğunu bu konuda belediyelerden yardımcı olmalarını beklediklerini anlattı.
Muhtarlar Derneği’nin kurulmasında emeği geçenleri kutladığını anlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de konuşmasında milletvekilliği döneminde Köy Muhtarları Derneği’nin; köylere ulaşım konusunda köprü görevi üstlendiğini belirterek, bu birlikteliğin tüm muhtarlıkları kapsayacak şekilde oluşturulmasına memnun olduğunu dile getirdi.
Nüfusu 750 binin üzerinde olan tüm şehirlerin büyükşehir yapılması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Külcü, bunun ilk adımını da muhtarların bir araya gelerek attığını söyledi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim