Çorum'un Osmancık İlçesi'nde görev yapan muhtarları Başpınar Karaca Yaylası'nda buluştular.
Başpınar Köyü Muhtarı Kazım Korkmaz ve Gecek Köyü Muhtarı Sebahattin Karaçay tarafından organizasyonu yapılan muhtarlar buluşma günü Başpınar Karaca Yaylası'nda geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.
Bir nevi istişare toplantısı şeklinde geçen buluşma gününe İl Genel Meclisi Üyesi Süleyman Şener, Osmancık Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Aker, Osmancık Şoförler Odası Başkanı Bilal Karatağ, Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, Osmancık Belediye Meclis üyesi İsmail Gömeç, Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Göbel ve Osmancık esnafından da katılımlar oldu.
Buluşma gününde gündemi değerlendiren muhtarlar, Osmancık ve köyleri için yapılabilecek çalışmaları değerlendirerek, ilçe için yapılacak çalışmalarda yetkililerin kendilerine destek vermeleri taleplerinde bulundular.
Buluşma gününü değerlendiren Gecek Köyü Muhtarı Sebahattin Karaçay, “Katılımlarından dolayı tüm muhtar arkadaşlarıma, il genel meclisi üyemiz ile belediye meclis üyemize ve Başpınar Karaca yaylasında bize ev sahipliği yapan Başpınar Köyü Muhtarımız Kazım Korkmaz arkadaşımıza çok teşekkür ederim. Bu tür bir buluşmayı muhtar arkadaşlarımız arasındaki diyaloğun artması ve kaynaşmanın sağlanması amaçlı gerçekleştirmeyi düşündük ve bugün bu buluşma Başpınar Karaca yaylasında gerçekleşti. Buluşma gününde bir araya gelme maksadımız yemek içmek eğlenmek değil, içinde yaşadığımız ilçemiz ve köylerinde yaşadığımız sorunların yetkililere, güzelliklerin ise duyurulmasında yapılacak çalışmalara yön vermek amaçlıdır. Bu amaçla yapılmış olan ilk buluşmamız oldu, düşüncemiz gelecek senelerde bu buluşma gününü yılın belli bir ayının, bir gününde gelenek haline getirip, geniş kapsamlı katılımı sağlamaktır. Tekrar bize ev sahipliği yapan muhtar arkadaşımıza ve bizleri yalnız bırakmayan oda başkanlarımıza, il genel ve belediye meclisi üyelerimize teşekkür ederim” dedi.
(İHA)

Editör: TE Bilisim