İskilip İlçesi Karaçukur Köyü Muhtarı 30 yaşındaki Ayhan Dilsiz öldürdüğü iddia edilen ve azmettirme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkan katil zanlısı “Benim bu olayla uzaktan yakından alakam yok, o gün ben mantar toplamaya gitmiştim” dedi.
Olay 6 Ekim 2014 yılında İskilip İlçesi Karaçukur Köyü’nde meydana geldi. Köyün Muhtarı Ayhan Dilsiz, düğünden dönüp evine girmek isterken uğradığı silahlı saldırı sonrası ağır yaralandı. Dilsiz, İskilip Devlet Hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.Cinayet şüphelisi olarak Erdoğan A.(25), Ali A.(62) ve Nezahat K.(27), gözaltına alındı.Gözaltına alınanlardan Erdoğan A, tutuklanırken diğer 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Erdoğan A, hakkındaki şuçlamaları kabul etmediğini ve suçsuz olduğunu söyledi.
2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geniş güvenlik önlemleri altında görülen duruşmaya tarafların avukatları ile tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar katıldı.

SADECE KOMŞUYUZ
Köy muhtarı Ayhan Dilsiz’i öldürmekle yargılanan Erdoğan A, savunmasında “ Ben olayın olduğu gün sabah araziye mantar toplamaya gittim ve akşam evime döndüm. Köyde düğün vardı. Babam ve ben haricimizde diğer aile fertlerimizde kardeşime bir köye kız istemeye gitmişlerdi. Ben evden bir ara dışarıya odun almak için çıktım. Sonra muhtarın vurulduğu söylendi. Bir süre sonra köye gelen jandarma beni, babam Ali A’yı ve komşumuz olan Nezahat K, gözaltına alındık. Daha sonra da tutuklandım” dedi.
Katil zanlısı Erdoğan A.,komşumuz olan Nezahat K’nin cinayeti azmettirdiği ve benim gönül ilişkim olduğu söyleniyor. Asla öyle bir durum söz konusu değildir. Nezahat K., ile gönül ilişkim değil, komşuluk ilişkilerim var. Eşini tanırım evlerine gidip gelirdi. Bu cinayeti ben işlemedim. Ölen muhtar ise dayımın oğludur. Geçmişe dayalı aramızda husumet elbette var. Çünkü, muhtar annemden kalan arazilerimizi bize vermiyordu. Ancak, ben onu öldürmedim. Ben suçsuzum beratımı istiyorum” dedi.
Ağır ceza başkanı tutuklu sanığa “Peki! Köy muhtarı Ayhan Dilsiz’i araçla hastaneye götürenlere yaralı şahıs ölmeden önce “Beni Cin Ali’nin oğlu Erdoğan vurdu” demiş ve sonra ölmüş buna ne diyeceksin” sorusu üzerine ise “Hayır ben vurmadım. Tamamen iftira” dedi.

CİNAYETİN OLDUĞU SAATTE BEBEĞİMİ EMZİRİYORDUM
Köy muhtarı Ayhan Dilsiz’in ölümünde azmettirmek iddiasıyla tutuksuz yargılanan 3 çocuk annesi Nezaket K., ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek “ Olayın olduğu saatte ben çocuğumu emziriyordum. Silah sesini duydum. Ancak, kim niye vurdu bilmiyorum. Gizli tanık ifadesine göre ben yargılanıyorum. Gizli tanığın burada karşımda herşeyi anlatmasını istiyorum. Ayrıca Erdoğan A., ilede her hangi bir gönül ilişkim yoktur. Hepsi iftira o sadece komşum olur” dedi.

ARAMIZDA MİRAS DAVAMIZ VAR
Katil Zanlısı babası Ali A, ise hakkında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu ve suçsuz olduğunu söyledi. Ali A., ölen kişiyle yani yakın akrabam olan öldürülen muhtar ile aramızda zaten bir miras davamız var. Ancak, cinayetle bir alakamız yok” dedi.
Mahkeme heyeti eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim