Mevcut Diş Hastanesi’nin yerine yapılacak olan yeni hastaneye mahalle sakinlerinin % 90’a yakınının olumlu baktığını belirten Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar, imza kampanyası başlattıklarını dile getirdi. Diş hastanesinin yıkılıp yeşil dokunun korunarak yeni bir hastane yapılmasına sıcak baktıklarını ve hastaneyi mahallelerine istediklerini belirten Metin Kaşar, duyarlılığı nedeniyle de Belediye Başkanı Zeki Gül’e teşekkür etti.

Hastane bahçesinde bulunan ağaçların sökülerek daha sonra yeniden dikilebileceğini belirten Kaşar, başlattıkları imza kampanyasına ilginin yoğun olduğunu, hafta sonu da toplanan imzaları kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar ve mahalle esnafına ziyaretten dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Zeki Gül, yeşil dokunun korunmasına çok önem verdiklerini belirtti. Belediye olarak hiçbir mahalleyi ayırt etmeden hizmet ettiklerini belirten Gül, kendilerine düşen görevleri hassasiyetle yerine getirdiklerini dile getirdi.

Hastanenin o bölgede istenmediği gibi bir havanın oluştuğunu dile getiren Belediye Başkanı Zeki Gül, “Hastanenin orada kurulması istenmiyor gibi bir hava oluşunca ben de şunu söyledim ‘benim vatandaşım, benim mahallelim, benim yöneticim istemiyor’. Milletvekilimizle, il başkanımızla da bu konuyu konuştuk. Hastanenin oraya gelmesi için çok büyük uğraş verdiklerini belirttiler. Mahallelinin istememesi halinde de başka yere yapabileceklerini söylediler. Daha sonra gördük ki o hizmetin oraya gelmesinde herkes hem fikir. Bazı yapıların yapılması için eskinin ortadan kalkması lazım. Küçük yıkımlar olmazsa büyük yapımlar da olmuyor. Hastanenin olduğu yerde iki katı ağaçlandırma yapılacak. Bunu sağlık müdürümüz de söyledi. Biz de bunun takipçisi olacağız. Oradaki yeşil dokuyu nakletmiş olacağız. Hayırlı olsun diyor sizlere de ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim