Aksungur’un eğitim ve öğretime yönelik bu ziyaretleri ise, muhtar seçilmesi halinde okullara vereceği önemin bir göstergesi olarak değerlendirildi. Beraberinde aza adayları ile birlikte sırasıyla Mimar Sinan İlkokulu, Mimar Sinan Ortaokulu, Türkiyem İmam Hatip Ortaokulu ve İl Halk Kütüphanesi’ni ziyaret eden Aksungur, insan hayatında eğitimin çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, eğitim kurumlarına her kesimin sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Okulların kendi kaderleriyle baş başa bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Aksungur, devletin eğitime verdiği önemi bildiklerini ancak bir ihtiyaçlarının olup olmadığı yönde gerçekleştirdiği ziyaretlerin de kurumlara moral ve motivasyon verdiğini söyledi.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak’la da görüşen Nesrin Aksungur, ziyaret ettiği okullarda ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilerin olup olmadığı yönünde tespitlerde de bulundu.

Kurum yetkilileri de, ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Aksungur’a muhtarlık yolunda başarılar dilediler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim