Konuyla ilgili açıklama yapan Muhsin-i Tavır Derneği Genel Başkanı Fatih Yücel Halep'ten göç etmek zorunda kalan mazlum insanlar için başlatılan yardım kampanyasının tamamlandığını ve Kızılay Çorum Şubesi’nin destekleriyle yardım TIR’ının Suriyeli mazlumlara ulaştırılmak üzere yola çıkarıldığını söyledi.

Halep'e 1 TIR dolusu gıda, giyim ve un gönderdiklerini belirten Fatih Yücel, “Halepli kardeşlerimize bu yardımımızı ulaştıracağız. Bunu bir kez daha gördük ki dünyanın neresinde mazlum insanlar varsa onlara devlet ve millet olarak yardım elimizi uzatıyoruz. Bu, bizlere mutluluk veriyor. Bizim temennimiz bir an önce Suriye'deki sorunlar çözülsün ve Türkiye de bulunan Suriyeli kardeşlerimiz evlerine dönsünler. Şunu bir kez daha gördük ki Türk halkı olarak bizler mazlum insanlara bütün gücümüzle seferber olup yardım ediyoruz. Bütün dünyada barış ve huzurun hâkim olması dileğiyle biz Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız.” diye konuştu.

Kızılay Şube Başkanı Sedat Canpolat ise ihtiyaç sahipleri adına emanet aldıkları yardım malzemelerini hızla yerine ulaştıracaklarını ve bölgenin bu yardımların daha fazlasına ihtiyacı olduğunu belirterek, tüm Çorum halkına destekleri için teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim