Seramik sektörünün önde gelen firmalarından olan ve iki ülkede toplam 7 üretim tesisi ile 900 kişiye istihdam sağlayan ECE Holding bünyesindeki vitrifiye ve seramik üretim tesislerine Mühendislik Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cengiz Bağcı ve Araştırma Görevlisi Bülent Alkan koordinatörlüğünde teknik gezi yapıldı.

ECE Grubun bilgi birikimi ile kente kazandırdığı Ar-Ge Merkezi’nde katma değeri yüksek ürün araştırma ve geliştirme, seramik sektörüne yönelik makine ekipmanları ve ileri teknoloji seramikleri üzerine çalışmalar yürüttüğü belirtilirken teknik gezide firmanın iş akış aşamalarının gözlemlenerek bir seramik ürünün hammaddeden üreticiye ulaşana kadar geçirdiği süreç, firmanın gelecek vizyonu ve sektörde istenilen mühendis özellikleri hakkında bilgi alındığı dile getirildi.

Akademisyen ve öğrenciler gezide kendilerine gösterilen misafirperverliklerinden dolayı Ece Grup başta olmak üzere Seramik Mühendisi Özgür Toklukçu, Çevre Mühendisi Gamze Yaman ve İdari İşler Sorumlusu Ertan Özcan’a teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim