Yemeğe İl Defterdarı Ali Sormaz, SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, Vergi Dairesi Müdürü Cüneyt Solak, SGK İl Müdürü Duran Cesur, İş-Kur İl Müdürü Ali Şahan ve çok sayıda meslek mensubu ile ailesi katıldı.

 Programın açış konuşmasını yapan SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, serbest muhasebeci mali müşavirlerin,  yüzü geleceğe dönük, günlük problemlerden uzak, bu ülke için bilgi ve belge üretmeye azimli, enerjisini gelişmeye adayan bir örgüt olduğunu herkese kanıtlamaya kararlı olduklarını ifade etti.

Kadının toplumu oluşturan en önemli halka olduğunu belirten Doğan, kadının katılmadığı, yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmenin mümkün olmadığını ifade etti.

İl Defterdarı Ali Sormaz ise konuşmasında; Vergi Haftası ve Muhasebe Haftasının amacının farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. Ülkenin asli kaynağının vergi olduğunu anlatan Defterdar Sormaz, gelir bütçesinin oluşturulmasında serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin katkısının büyük olduğunu anlattı.

Verginin alternatifinin borçlanma olduğunu belirten Sormaz, borçlanmanın maliyetinin yüksek olduğunu bunun da dönüşümünün yine mükellefler aracılığı ile karşılandığını ifade etti. Çorum’daki mesleki hayatını tamamladığını ve Çorum’da güzel günlerinin geçtiğini belirten İl Defterdarı Sormaz, dün itibariyle görevinden ayrıldığını anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından en fazla vergi veren ve 25 yılını dolduran meslek mensuplarına plaketleri verildi. Törende mesleğe yeni başlayan üyelere de ruhsatları verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim