Gala yemeğine Vali Ahmet Kara, TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir, İl Defterdarı Ali Sormaz, SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım ve davetliler katıldı.
Muzaffer Yıldırımın açış konuşması ile başlayan programda İl Defterdarı Ali Sormaz, TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir ve Vali Ahmet Kara birer konuşma yaptı.
TÜRMOB Çatısı altında 77 SMMM 8YMM odasına kayıtlı 97 bin meslek mensubu 21 bin belge almak üzere stajyer büro çalışanı ve aileleriyle birlikte milyonu bulan meslek camiasının 25 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve hazine ile mükellef arasında köprü görevi gördüklerini anlatan Muzaffer Yıldırım, muhasebenin toplumun temeli olduğunu ve ne kadar sağlıklı olursa toplumun da geleceğinin o kadar sağlam olacağını anlattı.
Toplumsal barışın, adaletin ve kalkınmanın yolunun muhasebe kayıtlarının doğru tutulmasından geçtiğini anlatan Yıldırım, kayıt ve belge düzeninin olmadığı yerlerde belirsizlik, rüşvet, karanlık işler, siyasal kirlenme. Kurumsal yapının çökmesi ve yolsuzluk olaylarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
Yıldırım, “meslek mensupları olarak bizlerin en üst seviyede mesleki bilgiye sahip, sosyal sorumluluk bilincinde etik değerlere bağlı, ücret konusunda değil daha kaliteli hizmet sunumunda rekabeti benimsemiş güvenilir ve saygın meslek mensubu kalitesini oluşturmak hedefine ulaşmak için mesleki ilişkilerimizde asgari etik ilkelere uymamız gerekmekte. Saygın meslek mensubu profilini geliştirmek için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından ruhsat almaya hak kazanan Hasan Metin’e Oda Başkanı Muzaffer Yıldırım tarafından ruhsatı verildi. Gönül Keşkekçi ve Fatih Barlık’a ruhsatlarını Fikret Tepençelik verirken Rifat Cihan, Ahmet Kütük, Mustafa Özel, Kadir Dağaloğlu, İsmail Pişkin, Zehra Demir, Mustafa Çeltekli ve Mehmet Ali Yaman’ın ruhsatını da TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir verdi.
Yemekte uzun süredir meslek mensubu olan ve bu süre içerisinde vergiye gönüllü uyum konusunda sadakat ve hassasiyet gösteren meslek mensuplarından Fikret Tepençelik, İmdat Küçüktataroğlu, Ali Rıza Uzuner, İsmet Ahlatçı ve Sibel Erdoğan’a İl Defterdarı Ali Sormaz tarafından plaket verilirken, meslekte 25 yılını dolduran meslek üyelerinden Bekir Aşkın, Hüseyin Demircan ve Ahmet Daldal’a da onur plaketlerini Vali Ahmet Kara verdi. Törende Nihat Turgut, Mustafa Aralık, Ayla Yücel, Metin Kan, Erdal Dede, Sezai Külcü, Yunus Yağız, Bekir Genç, Ali Şahin, Kamil Bayar, Hüseyin Esenyel, Necdet Korkmaz, Cemal İpek, Selami Özkan, Tevfik Necati Ergun, Ayhan Kılıçarslan, Necdet Biçer ve Kazım Pugur’a da onur belgesi verildi.
Tören sonunda staj sınavını kazanan Hakan Gürcü, Zeki Toprak, Özkan Mantar, Fatma Özlem Balaban’a da onur belgesi verildi.






(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim