Bozdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla CHP üyesi kadınlarla bir araya geldi. Dün saat 10.30’da Sıla Düğün Salonu’nda CHP İl Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru ve Merkez İlçe Başkanı Firdevs Yalçın’ın da hazır bulunduğu toplantıya yaklaşık 600 CHP üyesi kadın katıldı. Salonu hınca hınç dolduran CHP’li kadınlar Bozdoğan’nın konuşmalarını büyük bir coşkuyla dinlediler.
Sözlerine “Küresel kapitalizmin yarattığı yoksulluk ve şiddet en çok kadınları vuruyor. Yoksulluğun ve savaşın dayattığı göçlerin olumsuz sonuçlarından en çok kadınlar etkileniyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de savaşın yarattığı yoksulluk, şiddet ve tecavüzün sonuçlarını kadınlar bedenlerinde ve ruhlarında yaşıyorlar. Hangi televizyon kanalını açsak karşımızda kadın bedeni üzerine kurulu programlar, aile yaşamını yerle bir eden, töre namus cinayetleri ve berdel gibi çağdışı kurumları ön plana çıkartarak reyting rekorları kıran dizilerle karşılaşıyoruz. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. Yaşanabilir bir dünya yaratmak adına, eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış için mücadele eden tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” diye başlayan Bozdoğan, Atatürk’ün liderliğinde, toplumsal hayatta yer bulan ve siyasi haklarını birçok Avrupa ülkesinden önce alan kadınların ekonomik özgürlüğünü Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sağlanacağını söyledi.
Çağdaş, demokratik ve laik bir Türk toplumunu hedefleyen Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadınların her alanda eşit olarak mücadele etmesinin önünün açılacağını ve milletvekili olması halinde kadın haklarının en büyük savunucusu olacağını kaydeden Bozdoğan 29 Mart’ta yapılacak olan milletvekilliği ön seçiminde tüm CHP’li kadınlardan destek beklediğini dile getirdi.
35 yıllık bir partili olarak ocağıma eğeri odun taşımadım. Sizi mecliste en iyi şekilde temsil edeceğime inancım tamdır. Bu yürek, çağdaş bir Türkiye ve Cumhuriyet’i koruyup kollamak için hep çalışacaktır. Ben bu toplantıyı 8 Mart’ta yapacaktım amam partimin farklı proğramları olur diye bugüne aldım. Benim için milletvekilliği değil, önce Cumhuriyet Halk Partisi gelir. Çocuklarınızı hatta torunlarınızı düşünerek sandığa gidip ve en doğru kararı vereceğinizden hiç şüphem yok. Şimdiden vereceğiniz destekler için hepinize teşekkür ediyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim