Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in Mekke’den Medine’ye hicret etmesi nedeniyle Müslümanlar tarafından Hicri Yılbaşı olarak belirlenen Muharrem ayı bugün başlayacak.

İslamiyette Recep, Şaban ve Ramazan aylarından sonra en kıymetli ay olarak bilinen Muharrem ayında tutulan 12 günlük Yas-ı Matem veya 12 İmam Orucu da bugün başlayarak 31 Ağustos 2020 tarihine kadar sürecek. Allah'ın ayı olarak nitelendirilen Muharrem ayında oruç tutulması ve ibadetlerde daha dikkatli olunması gerektiği Peygamber Efendimiz (s.a.s) tarafından tavsiye edilmektedir.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Nurettin Aksoy da Muharrem ayının ve orucunun bugün başlayacağını açıkladı. Muharrem ayının Aleviler için haksızlığa ve zulme karşı bir tavır alış olduğunu belirten Nurettin Aksoy, “Aleviler Muharrem ayı boyunca gösterişten uzak dururlar. Oruç süresince hiçbir canlıya zarar vermedikleri için hayvanların kesilmesine, kan akıtılmasına karşı çıkarlar. Hatta ve hatta aleviler yaş ağaç dahi kesmezler, bitkilere zarar vermezler. Alevilerde iftar kavramı yoktur. Hava kararınca oruçlarını açarlar ve öyle şaşalı sofralar kurmamaya ve bu sofralarda bulunmamaya özen gösterirler.” dedi.

Editör: TE Bilisim